Ima rešenja

TRUDNICE, mislili smo i na VAS! Donosimo PET saveta za kožu bez STRIJA!

0

Uživajte u blagoslovenom stanju bez bespotrebnih briga. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ulazite u treći trimestar trudnoće i strahujete da ste upravo na pragu  jednog od najvećih strahova svih žena, a to je pojava "neprikosnovenog borca", strija?!

 

E, pa spremne smo da ga pobedimo!

Potpuno ste u pravu ukoliko smatrate da u drugom stanju ne morate prihvatiti nus pojave koje mogu uslediti.

 

 

Kako nastaju strije?

 

One mogu nastati usled naglog razvoja i dobijanja na težini, kada se koža rasteže i puca. Dolazi do pojave ožiljaka, koje su u početku blago ljubičaste boje, a kasnije variraju do bele. Tada su vidljivije, naročiti u letnjim mesecima, kada vam je telo izloženo sunčevim zracima. 

 

Verovatnoća za nastanak strija, uglavnom će zavisiti od vašeg tipa kože, genetskih predispozicija, kao i jednog od najvažnijih faktora nege. Najpodložnija teritorija za nastanak strija ste vi, dame u trudnoći!

Upravo iz tog razloga, trebalo bi posebnu pažnju posvetiti adekvatnoj nezi i odgovarajućim emulzijama. 

 

Donosimo vam PET najdelotvornijih načina da zaobđete ili pak umanjite pojavu "ovih napasti":

 

1. Orijentalna ulja

 

Svako veče pred spavanje ne predeo grudi, stomaka, zadnjice, butina, umasirajte 5 kašika bademovog ulja, koje veoma brzo upija, te ćete nakon nekoliko minuta moći da obučete spavaćicu! Ukoliko želite da kombinujete. možete u večernju rutinu uvrstiti ulje šipka, kao i koštica kajsije

 

2. Izbegavajte kreme na bazi glicerina

 

Sigurno ste čule da ukoliko budete koristile emulzije vazelina i glicerina, imaćete baršunastu i hidriranu kožu. To je donekle tačno. Ovakva vrsta nege nam donosi prividan osećaj hidriranosti, te sadrži i alkohol. Preporučujemo vam da izaberete neki vitaminski serum na bazi aloa vere. 

 

 

foto: Shutterstock

3. Pijte što više tečnosti

 

 

Unos dovoljne količine tečnosti kod trudnica i prevencije strija, upravo leži u hidrataciji organizma, koju možete postići unosom 1,5l vode u toku dana. Možete se posavetovati sa stručnim licem, koliko je vašem organizmu neophodno, jer je veoma individualno.

 

4. Bilja ulja 

 

 Ukoliko ste pobornik preparata koje možete pronaći u apotekama i drogerijama, na bazi vitamina i biljnih ekstrakata, onda je ulje od lista koprive, najbolje rešenje. 

 

5. Rukavica, masažer za podsticanje cirkulacije

 

Nakon tuširanja, uradite blagu masažu kritičnih regija, masažnom rukavicom, kako biste podstakle cirkulaciju. Možete koristiti i za ruke, iznad nadlaktica, koja je podložna nastanku strija

 

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker