pažljivo

Kada je pravo vreme za ANTIRID kreme?! Saznajte iz PRVE ruke, ukoliko prerano koristite, možete prouzrokovati kontaefekat!

0

Pravilna nega je ključ zdravlja i dobrog izgleda. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sigurno ste čule da je nega kože ključ borbe protiv starenja. Ali pored toga postoji niz faktora, koji utiču na nivo elastičnosti i hidriranosti kože, koja je veoma važna pripadnicama svih generacija. U zavisnosti od genetskih predispozicija, ishrane i načina života individualno  se pristupa i određuje starosna dob, u kojoj treba početi sa korišćenjem intenzivne hidratacije. 

Većina dermatologa smatra da je preporučljivo preći na ovakvu vrstu nege nakon navršene 25. godine života, kako bi preventivno reagovali na nastanak bora. 

Osobama sa suvom i osetljivom kožom preporučljivo je  korišćenje dnevne i noćne antirid kreme, zbog sklonosti ka pucanju i pojavi neželjenih bora oko očiju. 

"Pripadnice" masnijeg tipa kože, mogu imati problema tokom adolescentskih dana u vidu određenih nepravilnosti, ali je ovakva koža u zrelijem dobu zahvalnija.. Upravo taj masni film čuva kožu i odlaže proces starenja. 

 

foto: Profimedia

 

Veoma je važno da su antiage emulzije bogate vitaminima, antioksidansima u vidu algi, aloa vere, kako bi je zaštitili od UV zračenja, aerozagađenja, koji stvaraju slobodne radikale i time narušavaju prirodan balans kože. 

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker