Podmladite vrat i dekolte

0
Pre nego što skinemo rolke i šalove, dobro je da razmislimo o zonama koje najčešće zanemarujemo tokom nege, i upravo zato one najpre odaju naše godine. Reč je o vratu i dekolteu, gde je koža sklona boranju, opuštanju i stvaranju fleka
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Doktor antiejdžing medicine i Internacionalni trener za primenu hijalurosnkog filera Restylane, Željka Cabunac, podseća na savremene metode dostupne za zaustavljanje starenja ovih zona, i mlađi izgled na proleće. Nefertiti lift, specifičan tretman botoksom, i kombinacija tretmana za regeneraciju dekoltea, pravi su tretmani za brzo i efektno podmlađivanje.

1 .Botox Nefertiti lift podmlađuje vrat

Relativno nov vid primene botoksa u podmlađivanju je poseban neoperativni lift vrata, tzv. Nefertiti lift. Tretman se izvodi ciljanim ubrizgavanjem botoxa minijaturnim injekcijama duž i ispod linije vilice, čime se postiže dejstvo na mišić koji počinje na donjem delu lica i proteže se duž vrata, sve do gornjeg dela grudi.

2. Fileri i mezoterapija za blistav dekolte

Prevencija starenja dekoltea je veoma važna, jer je to regija koja, nažalost,vrlo brzo stari a ima najmanje mogućnosti za podmlađivanje. Dok se na licu i vratu podmlađivanje može izvesti i hirurškim liftingom, za dekolte ova opcija ne postoji, pa je stalna nega prioritet. Za prevenciju starenja kože dekoltea treba koristiti posebno koncipirane mezoterapijske koktele. Postojiposeban protokol za svako životno doba. Tako se za doba od 25-te do 35-te godine koristi kombinacija mezoterapijskih koktela i specijalnih hijaluronskih filera za revitalizaciju kože, a nakon 35-te, ili kod mlađih osoba koje imaju izrazito suvu kožu, ili se dosta izlažu UV zracima, preporuka je da se koristi hijaluron za revitalizaciju (Restilan Vital) koji se tačkasto difuzno ubacuje pod kožu, gde vezujući vodu hidrira kožu dekoltea. Posle 45-te koriste se čestice hijalurona različite gustine što diktira stanje kože - da li je ona samo devitalizovana, izborana, ili ima i fleke.

makonda-tracker