prirodan lek

Magičan plod pomoću koga se možete rešiti akni: Kokosovo ulje vam može pomoći samo ako ga koristite na ovakav način

0

Svi znamo da kokosovo ulje ima dosta blagotvornih dejstva, ali kako vi vam pomoglo, morate ga koristiti na pravilan način.

Kokosovo ulje
Kokosovo uljefoto: Profimedia

Pored višestrukih blagotvornih osobina koje ga čine idealnim sredstvom za negu tela i kose, u poslednje vreme se navodi da kokosovo ulje leči i bubuljice. Ali, zašto bismo već masnu bubuljicu lečili pomoću ulja?

Odgovor na to pitanje podrazumeva da o bubuljicama razmišljamo kao o mini infekcijama u porama, sličnim inficiranim ranama. Dakle, kada se pojave bubuljice, one treba da se tretiraju antibakterijskim proizvodima, kao što bismo tretirali ranu. Kokosovo ulje u sebi sadrži laurinsku kiselinu, koja poseduje prirodna antibakterijska svojstva, pa je zato idealno za lečenje akni, prenosi nam "Stil".

Kokosovo ulje ne odgovara svakom tipu kože, mada je naročito dobro za ljude koji imaju izrazito suvu ili masnu kožu. Većina ljudi koje muči masna, osetljiva koža sklona bubuljicama, nije ni svesna da agresivni proizvodi koje koristimo da se izborimo sa tim mogu da imaju kontraefekat.

Naime, česta upotreba ovih proizvoda vremenom može da počne da sa kože skida njena prirodna ulja, što kožu tera da to nadoknadi time što proizvodi dodatno ulje, koje pogoršava akne. To je začarani krug kojem treba malo kokosovog ulja da bi se prekinuo.

Kokosovo ulje sposobno je da istera višak sebuma i površinsku prljavštinu, dok u isto vremehrani kožu sa vitaminom E, omega 3 masnim kiselinama i laurinskom kiselinom.

Ako ste se odlučili da isprobate kokosovo ulje kao lek protiv bubuljica, prvo proverite da li ste alergični na njega. U slučaju da niste, ispratite sledeće korake kako biste bili sigurni da naispravan način nanosite kokosovo ulje na kožu.

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker