Anđelija Vujović: Pod neonskim svetlom

Manekenka Anđelija Vujović najviše pažnje poklanja izboru parfema koji moraju da odgovaraju njenoj ličnosti i tvrdi da uživa u svojim podočnjacima koje ne skriva
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

KOSA I NOKTI

- Više od petnaest godina o mojoj kosi brine frizerka i moja druga mama Duška Bogataj. Koristim Redken preparate koje kupujem u velikim pakovanjima kad god odem u Ameriku, a često koristim i Kerastase proizvode. Ranije mi je Duška blajhala kosu jer sam želela da bude potpuno bela, ali poslednje tri godine farbam je najsvetlijom plavom farbom koja se brzo prima jer je moja kosa prirodno plava. Srećom imam lepe i jake nokte, pa se sama brinem o njima. Volim kada su kratki, a najčešće koristim Chanel crni lak.

 

MAKE-UP

- Imam kombinovani tip kože koja je svetla i osetljiva, a najčešće koristim Merck i La Prairie kozmetiku. Ćešće posećujem dermatologe jer mi je ponekad potrebna njihova pomoć da kožu povratim u normalu. Danju se uglavnom ne šminkam, iako oduvek imam tamne podočnjake, ali ja ih baš volim i ne pokrivam ih. Volim da istaknem oči ili usne, ali nikada istovremeno. Najčešće stavljam crni ajlajner, crnu senku i crveni karmin, a od brendova Lancome maskaru, MAC puder, rumenilo i senke i karmine Chanel. Make-up skidam Lancome mlekom za čišćenje šminke.

 

TELO

- Kupke stalno menjam jer mi brzo dosade mirisi. Obožavam Nivea mleko za telo i koristim ga otkako znam za sebe. Ne koristim preparate protiv celulita i strija, već radije odem na masažu. Od letos treniram redovno, ne zbog održavanja linije, već zato što mi se prilikom treniranja obnavlja energija. Opsednuta sam parfemima i biram ih u zavisnosti od raspoloženja, a u svojoj zbirci imam i one iz 1912. i 1925. godine koje redovno koristim. Oni su deo slike o meni, a volim Chanel mirise jer su ženstveni.

Jelena Kulović

Tekst je objavljen u 277. broju magazina Story, 11. januara 2011.

makonda-tracker