Danijela Jankov: Neukrotiva buntovnica

Voditeljka Danijela Jankov dosledna je u tome da ne koristi kupke i losione sa voćnim ekstraktima, uvek bira medicinske kreme za lice, a u šminkanju se toliko izveštila da u tome potpuno uživa
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Voditeljka emisije Ekskluziv na TV Prva, Danijela Jankov (28), uživa u slatkim ženskim ritualima kada sama ulepšava svoje lice, tako da se sa zadovoljstvom šminka i kod kuće radi piling kože. Ova šarmantna smeđokosa dama puno pažnje posvećuje svom izgledu zbog toga što se redovno pojavljuje na malim ekranima, a njeno malo pravilo glasi da iz kuće nikada ne izlazi, a da pre toga ne proveri da li joj se make-up slaže s odevnom kombinacijom.

KOSA

- Imam tu sreću da tokom poslednjih dvanaest godina zbog posla kojim se bavim o mojoj kosi brinu profesionalci. Inače, bar dva puta nedeljno odlazim na feniranje u frizerski salon Sue, a kada kosu sređujem kod kuće, za to je zadužena moja sestra Irena. Trenutno koristim preparate iz linije Syoss, ali vrlo često menjam šampone i pakovanja jer sam žrtva reklama i volim da isprobam svaki novi proizvod. Obožavam svoju dugu kosu, ali umem da se našalim i kažem kako ću se ošišati naćelavo. Jednom sam probala crnu paž periku sa šiškama i pošto sam se oduševila kako mi stoji, ponekad zaista poželim da imam takvu frizuru.

LICE

- Izuzetno vodim računa o nezi svog lica i redovno kod kuće sama radim pilinge. U poslednje vreme oduševljena sam jednom grčkom markom koja je bez konzervansa i na bazi maslinovog ulja. Pošto kod nas ne može da se nađe u prodaji, vrlo često sama pravim piling od meda i kukuruznog brašna koji je odličan. Koristim različite vrste krema, ali preferiram medicinsku kozmetiku kao što je La Roche, a trenutno na lice nanosim hidratantnu kremu koju sam pronašla u apoteci. Važno mi je da sadrže što manje parfema jer mi je hidratacija kože na prvom mestu. Ujutro se umivam gelom Neutrogena ili penom Vichy.

MAKE UP

- Obožavam da se šminkam, tako da na lice obavezno stavljam tečni puder MAC ili Max Factor Lasting Performance, kao i rumenilo MAC ili Artdeco jer bez njega izgledam anemično. Oduševljena sam maskarom Maybelline Colossal Volum Express, a kad god imam vremena, volim da istaknem oči Dior ili Revlon senkama. Vodim računa da mi se make-up uvek uklapa sa stajlingom, a za večernje izlaske preferiram smokey eyes u kombinaciji sa sjajem za usne roze boje. Šminku skidam profesionalnim mlekom za čišćenje Gernetic, potom sledi tonik i prskanje termalnom vodom.

TELO

- Ne posvećujem previše pažnje izboru kupki i smatram da je velika šarena laža da ostavljaju miris na koži. Koristim uglavnom klasične Nivea ili Dove preparate, a trenutno uživam u fantastičnom mleku za telo Victoria's Secret koje mi je doneo jedan prijatelj iz Njujorka. Volim kozmetiku koja miriše na čisto, a izbegavam sve što ima voćne note. Već godinama koristim samo parfem Chanel Chance, a uspela sam da zavolim i Burberry sport. Trenutno ne vežbam jer, na svu sreću, uopšte nemam celulit i strije.

NOKTI

- Nokte najčešće sređujem sama, ali u zavisnosti od slobodnog vremena odlazim i u salon na pedikir i manikir. Najviše mi se dopadaju Opi i Maybelline lakovi u crvenim nijansama, a preferiram kraću dužinu noktiju. Nega ruka mi je takođe veoma važna, pa nekoliko puta dnevno nanosim kremu na cele šake i svako veče pred spavanje.

Jelena Kulović

Tekst je objavljen u 265. broju magazina Story, 19. oktobra 2010. godine.

makonda-tracker