Ljiljana Blagojević i Kalina Kovačević: Preslikana lepota

Iako uživaju u transformacijama na sceni, glumice Ljiljana Blagojević i Kalina Kovačević privatno neguju prirodan izgled, a i majci i ćerki podjednako je važno da im lice izgleda sveže, kosa bude zdrava, a nokti uredni
2
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Glumica Ljiljana Blagojević prenela je na svoju ćerku i koleginicu Kalinu Kovačević navike koje bi svaka dama trebalo da poseduje, pa tako obe veoma vode računa o obliku svojih obrva i o nezi kose. Iako ne vole previše šminke na licu, za razliku od Kaline, njena mama svakodnevno koristi karmin u boji trule višnje, a slažu se da predugački nokti ne izgledaju lepo.

LICE:

Ljiljana: Kao devojka nikada nisam imala probleme sa licem tako da sam tek u zrelom dobu počela sa intenzivnom negom. Imam izuzetno suvu kožu i zbog toga ne mogu bez kreme, pa tako za dan koristim vlažne pomade, a za noć masne, vitaminske. Izuzetno vodim računa i o obrvama jer smatram da one veoma utiču na izraz lica.

Kalina: Lice negujem kod kozmetičarke koja mi određuje kreme i maske na osnovu toga koliko radim i koliko šminke mi stavljaju tokom snimanja. Preparate za negu menjam i u zavisnosti od godišnjih doba, ali sve to radim u dogovoru sa svojom kozmetičarkom Nenom kod koje idem već deset godina. I ja smatram da su obrve veoma bitne i da njihov oblik mora da prati crte lica i oka.

TELO:

Ljiljana: Za negu tela koristim Šaljićeve meleme na bazi bilja, a o koži najviše vodim računa kada sam na moru. Što se tiče fizičkih aktivnosti, nisam tip osobe koja bi mogla da ide u teretanu ili na fitnes, ali zato uživam u dugim šetnjama pored reke. Od sportova volim i skijanje, pa tako zimi često idem na planinu. 

Kalina: Pošto imam suvu kožu, redovno koristim hidratantno mleko za telo koje joj pruža neophodnu vlažnost.

KOSA:

Ljiljana: Najvažnije mi je da mi kosa bude zdrava i zato nakon pranja obavezno koristim regenerator. Pošto sam u godinama kada moram da se farbam, to radim isključivo kod frizera. Nisam preveliki zagovornik feniranja jer smatram da je najbitnije imati dobro ošišanu kosu i da je tada oblikovanje frizure mnogo lakše.  

Kalina: Nedavno sam svoju dugu kosu skratila i ošišala se na paž, ali i dalje je negujem sa podjednakom pažnjom. Uživam da eksperimentišem sa frizurama i pošto imam potpuno ravne vlasi volim ponekad da ih uvijem.

NOKTI:

Ljiljana: Ne volim kada su mi nokti dugački i ne sviđaju mi se nadogradnje koje su moderne, ali nekim ženama je to neophodno. Imam dobre nokte, a pošto su oni odraz ishrane, moji su jaki i ne listaju se. Jedino vodim računa da uvek budu čisti i lepo isturpijani.

Kalina: Trudim se da često posećujem manikira. Važno mi je da mi ruka izgleda uredno i negovano, ali ne volim predugačke nokte.

MAKE UP:

Ljiljana: S godinama se šminkam sve manje jer kada žene u srednjem dobu nanesu previše make upa to može biti kontraproduktivno pošto im se bore još više vide. Svakodnevno obavezno koristim karmin uglavnom u boji trule višnje, čak i kada sam kod kuće, dok za veče praktikujem jaču šminku. Iako privatno ne volim mnogo da se šminkam, uživam da se transformišem na sceni.

Kalina: Pošto sam zbog posla često našminkana, privatno uopšte ne koristim make up. Samo u pojedinim situacijama stavljam maskaru i rumenilo, a u torbi uvek imam balzam za usne.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u 173. broju magazina Story, 19. januara 2009. godine.

makonda-tracker