Danina Jeftić: Kozmetička bajka

Zahvaljujući genetskim predispozicijama mlada glumica Danina Jeftić retko koristi kremu za lice, a najboljim preparatom za negu kose smatra prirodno maslinovo ulje
2
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

Glumica Danina Jeftić u skladu sa svojom mladošću najradije uživa u danima kada na lice ne nanosi nikakvu šminku, ali kada je to neophodno koristi isključivo crni krejon, maskaru i malo sjaja za usne. Atraktivna crnka kremu za lice stavlja po potrebi, a jedino pravilo koga se drži jeste da obavezno pred spavanje skine šminku. Zbog potrebe posla prirodno kovrdžavu kosu redovno fenira kod frizera, a kada je reč o nezi noktiju koristi isključivo francuski manikir jer najbolje pristaje uz sve odevne kombinacije.

KOSA

- Imam prirodno kovrdžavu kosu koja je zbog čestog feniranja postala veoma osetljiva i zato se trudim da je kod kuće ne sušim fenom. Perem je gotovo svakodnevno i najčešće koristim šampone iz linije Schauma ili Nivea, dok pakovanja izbegavam jer mi nijedno ne odgovara u potpunosti. Kad god imam vremena u vlasi utrljam prirodno maslinovo ulje i ostavim da odstoji dva sata, a posle tog tretmana kosa je prosto preporođena. Već godinama idem kod frizerke Dušice u salon Ana Mari jer ona najbolje zna šta mi stoji, a jednom mesečno farbam svoju tamnosmeđu kosu u crnu nijansu marke L'Oreal.

LICE

- Na svu sreću nasledila sam dobar ten od moje mame, tako da nikada nisam imala problema sa kožom lica. Svakog jutra i večeri umivam se mlakom vodom bez ikakvih gelova i sapuna jer mi ne prijaju, iako sam gotovo sve isprobala. Kremu za lice ne nanosim redovno, već samo kada primetim da se koža malo isušila i tada biram običnu Niveu. Šminku skidam vlažnim maramicama Valentina, a do sada nisam imala potrebu za odlaskom kod kozmetičara.

MAKE-UP

- Pošto glumački poziv, između ostalog, podrazumeva i korišćenje jake scenske šminke, kad god mogu trudim se da svoje lice oslobodim make-upa. Privatno koristim samo crni krejon ili alajner, maskaru Maybelline Colossal i sjaj za usne, uglavnom ružičastih nijansi. Imam zahvalan taman ten tako da mi nije potreban puder, ali kada je neophodno nanosim tečni iz linije Maybelline Affinitone i bronzano rumenilo Max Factor. Volim da istaknem oči, a u stavljanju alajnera sam se toliko izveštila da mogu da ga nanesem besprekorno i u mraku.

TELO

- Tokom tuširanja obavezno koristim gel Palmolive Aroma Therapy Anti Stress jer obožavam opojni miris lavande, pačulija i jing-janga, a nakon kupanja na telo nanosim mleko Nivea. Pošto veoma brzo pocrnim ne idem u solarijum, već je dovoljno da vrlo malo vremena provedem na suncu. Kad god mogu redovno vežbam sama kod kuće jer sam se dugo bavila rukometom, a za aktivan odlazak u teretanu nemam vremena.

NOKTI

- O mojim noktima brinu u salonu Ana Mari gde redovno idem na nadogradnju, a preferiram srednju dužinu noktiju i lakove marke Opi. Uvek biram francuski manikir jer sam onda rasterećena kada je reč o kombinovanju odeće. Nezi stopala posvećujem, takođe, veliku pažnju, tako da tokom leta kod pedikira idem dva puta, a zimi bar jednom mesečno.

Jelena Kulović

Tekst je objavljen u 210. broju magazina Story, 29. septembra 2009. godine.

makonda-tracker