Lejla Hot: Putovanje u svet mašte

Za svoj besprekoran ten pevačica Lejla Hot najviše duguje genetici jer ne posvećuje mnogo vremena nezi svoje kože. U njenu brigu o licu spada i to što ne koristi tešku šminku preko dana, a uz prirodan look smatra da joj najbolje stoji prirodna boja kose. Svoje
1
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

KOSA

- Moja kosa nije farbana i nikada nisam s njom preterano eksperimentisala po tom pitanju, osim kada je reč o frizurama. Imam zdrave vlasi koje ne zahtevaju nikakvu specijalnu negu, osim što ponekad koristim pakovanja za revitalizaciju. Sada sam postigla željenu dužinu kose pa je dovoljno da jednom u četiri meseca osvežim krajeve šišanjem. Iako za emisije i gostovanja volim da sama pravim frizure jer u tome uživam, priroda posla mi je takva da nemam uvek vremena za to pa sam čest posetilac frizerskog salona.

NOKTI

- S obzirom na to da sviram klavir primorana sam da veoma vodim računa o noktima. Na prvom mestu mi je higijena, a potom i estetski momenat. Vremenom sam sama naučila da sređujem i kod kuće imam sve od pribora koji je potreban za manikir tako da ne idem često u salon. Veoma često menjam boje lakova koje koristim, a najčešće su to crni, tamnobordo, ciklama i neizbežni french manikir. Biram ih u zavisnosti od toga kako se osećam ili od garderobe koju nosim. Što se tiče nege ruku uglavnom koristim klasičnu ili bebi kremu.

LICE

- Imam veoma zahvalnu kožu lica i nikada nisam imala problema sa kožom, čak ni u periodu adolescencije. Jednom sam otišla kod kozmetičarke koja je inače i moja prijateljica, i rekla mi je da još nema potrebe za nekim tretmanima. Lice negujem pre svega redovnim i temeljnim skidanjem šminke kremom Noxzema koja sve lepo očisti i otvori pore tako da koža prodiše, a pred spavanje mažem bebi kremu. Protiv podočnjaka se borim zdravim snom, kada na vreme odem na spavanje, a obično se pojave kada budna sačekam zoru bez obzira na to koliko se kasnije naspavam. Ponekad koristim tufere natopljene kamilicom kao obloge koje stavljam na predeo oko očiju.

MAKE-UP

- Trudim se da izbegavam šminku kad god mogu, pošto je već obavezna za moje profesionalne obaveze. U privatnim varijantama stavljam samo maskaru i sjaj za usne i preko dana preferiram što prirodniji make-up, ali kada za večernje izlaske volim da koristim intenzivniju šminku, bar kada ističem oči. Desilo mi se dva puta da stavim crveni karmin, ali mi se nije dopalo kako mi stoji. Uglavnom koristim Max Factor dekorativnu kozmetiku.

TELO

- Kada je reč o nezi tela, posle tuširanja na kožu nanosim mleko za telo i redovno odlazim na relaksacione masaže. Ranije sam išla i na anticelulit masaže, ali trenutno za njih nemam vremena. Od preparata za negu tela koristim razne i praktikujem da se ne vezujem samo za jednog proizvođača. Bitno mi je samo da je reč o proizvodu blagog i nežnog mirisa.

Danilo Mašojević

makonda-tracker