Odlučite se za najbolje rešenje

Pripremite se za leto: Prednosti i mane svih metoda za uklanjanje dlačica

0

Dlačice na telu predstavljaju pravu noćnu moru svake dame, a posebno tokom toplih letnjih dana, kada garderoba otkriva veliki deo kože.

foto: Promo
foto: Promo

Danas postoji mnogo načina za uklanjanje neželjenih dlačica, ali svaki od njih ima svoje dobre i loše strane, pa je teško doneti odluku i izabrati pravo rešenje, odnosno ono koje će nam na što bezbolniji način obezbediti glatku kožu što duži period.

 

Uklanjanje dlačica brijačem

Ova metoda predstavlja jednu od najbržih, najjednostavnijih i najjeftinijih. Osim toga, potpuno je bezbolna, što predstavlja jednu od glavnih prednosti zbog kojih se mnoge dame odlučuju upravo za ovu metodu. Ipak, ovaj proces mora se ponavljati gotovo svakodnevno, budući da se dlačice na taj način uklanjaju samo površinski, a ne iz korena, zbog čega će se veoma brzo ponovo pojaviti na površini kože.


Krema za depilaciju

Isto kao i kada je reč o brijaču - dlačice se na ovaj način uklanjaju brzo, jednostavno i potpuno bezbolno, ali se isto tako brzo i "vraćaju". Dakle, proces depilacije kremom kratkoročno je rešenje i mora se ponavljati prilično često.

 

foto: Promo

Depilacija voskom

Depilacija toplim i hladnim voskom predstavlja dugotrajnije rešenje, pa one dame koje se odluče za ovaj postupak mogu biti "mirne" i do nekoliko nedelja. Osim toga, dlačice vremenom postaju tanje i proređenije, a njihov rast je sporiji. Ipak, i ova metoda ima svoje mane. Osim što je prilično komplikovan za kućnu upotrebu, ovaj vid uklanjanja dlačica za razliku od svih ostalih, prilično je bolan. Budući da na ovaj način često može doći do površinskog oštećenja kože, nakon depilacije voskom preporučuje se izbegavanje izlaganja suncu, ali i nega kože hranljivim kremama koje će obnoviti oštećenu kožu. Takođe, osobe sa površinskim kapilarima i venama trebalo bi da izbegavaju korišćenje toplog, i da se odlučuju isključivo za hladni vosak.

 

Depilacija električnim epilatorom

Idealni su za kućnu upotrebu zbog jednostavnosti korišćenja, ali i zbog svoje efikasnosti, budući da uklanjaju dlačicu iz korena, te će do njenog narednog izbijanja na površinu kože proći i do nekoliko nedelja. Ipak, ova metoda je nešto bezbolnija od depilacije voskom, ali i dalje prilično bolna. Osim toga, zbog agresivnosti rotirajućih "pinceta" površina kože često ostaje oštećena i iritirana, a povremeno dolazi i do urastanja dlačica koje izazivaju upalne procese.

 

foto: Promo

IPL METODA EPICALIJE (FOTOEPILACIJA)

Ova metoda razvijena je u saradnji sa dermatolozima i predstavlja jedno od najboljih rešenja prema mišljenju mnogih dama. Osim što je potpuno bezbolna, ne izaziva nikakve iritacije kože, procedura je izuzetno jednostavna, a rezultati dugotrajni. Takozvana IPL metoda (eng. "Intense Pulsed Light") svetlosnim impulsima koji se pretvaraju u toplotu “uspavljuje” koren dlačice, zbog kojih je njihov rast privremeno stopiran, a zatim i značajno usporen.

 

Kompanija Philips predstavila je proizvod idealan za kućnu upotrebu - Lumea Prestige, koji predstavlja savršen izbor svake dame, budući da je dovoljno uraditi samo 3 tretmana raspoređena u dve nedelje, kako bi se značajno umanjio broj dlačica na telu. Već nakon tri tretmana promene će biti vidljive - primetićete čak 92% manje dlačica, dok je za savršeno glatku i satenski nežnu kožu potrebno 4-5 tretmana u razmacima od dve nedelje, a nakon toga je potrebno preventivno ponavljati tretmane na svakih 4 do 8 nedelja.

 

foto: Promo

Njegova upotreba i više je nego jednostavna - budući da poseduje SmartSkin senzor ne morate brinuti o podešavanjima samog aparata, jer će to on uraditi za vas. Prepoznavanjem vašeg tipa kože i tena, Philips Lumea Prestige sam će odrediti jačinu svetlosti. Zahvaljući svom inovativnom obliku aparat se lako prilagođava svim neravninama na telu, a uz to sadrži i posebne dodatke koji omogućavaju jednostavno tretiranje osetljivih područja poput bikini zone, lica i pazuha.

 

Osim što uklanja dlačice, ovaj aparat ima pozitivan uticaj na izgled kože, budući da prilikom korišćenja apsolutno ne oštećuje epiderm.

 

 

makonda-tracker