Problem svih dama

Egipćanke, Rimljanke, Grkinje kao i žene savremenog doba mučio je JEDAN problem: Ovako su se kroz istoriju borile sa uklanjanjem dlaka!

0

Kako nam se približava leto dame su u večitoj nedoumici za koju tehniku skidanja dlačica da se opredele. Hladni ili topli vosak, brijač, krema za skidanje malja, šećerna pasta ili epilacija samo su neke od metoda za uklanjanje „ženskog neprijatelja“.

foto: Promo
foto: Promo

Da uklanjanje dlaka nije problem novijeg datuma i da žene vode istorijsku bitku sa dlačicama dokaz leži u starom Egiptu.

 

Drevni Egipćani izmislili su mnoge metode uklanjanja dlačica koje danas koristimo. Zbog velikih vrućina i stalne izloženosti pesku Egipćani nisu dozvoljavali da njihove žene ali i muškarci budu maljavi. Jedine su bile dozvoljene dlake na obrvama i na glavi. Oni su pravili posebne šećerne paste kojima su uklanjali dlačice. Šećerna pasta bila je mešavina ulja, ušećerenog meda i limunovog soka, a specijalni dodatak su bile mlevene ptičije kosti.

 

foto: Promo

Stari Rimljani takođe nisu tolerisali dlake. Žene su uklanjale dlačice posebnom metalnom pincetom koja se zvala volesela, ili jednom vrstom specijalne paste koja je u sebi sadržala šišmišovu krv ili zmijski otrov u prahu.

Tokom srednjeg veka za vreme vladavine kraljice Elizabete I, uklanjanje malja otišlo je u drugom smeru. Dlačice su se jedino uklanjale sa lica kako bi čelo izgledalo veće.

 

Krajem 18. veka uspostavljen je civilizovaniji način uklanjanja dlačica. Francuski berberin Žan Žak Pere napravio je prvi pravi brijač za muškarce, ali su njega koristile i žene.

 

Iako su koristile muški brijač, dame su morale da sačekaju još 30 godina da bi dobile prvi ženski brijač kojim su uklanjale dlake sa tela. Početkom 20. veka ženama je posao postao još lakši te su dlačice počele da skidaju novim metodama. Kreme za depilaciju, vosak, putem električnih epilatora ili laserskom epilacijom.

 

foto: Promo

Proizvod koji je oduševio 3 miliona žena jeste produkt 21. veka. Kompanija Philips je napravila Philips Lumea Prestige koji je nastao kao rezultat 14 godina istraživanja i razvijen je iz profesionalne IPL tehnologije. Philips Lumea Prestige koristi IPL tehnologiju (intenzivno pulsirajuće svetlo) koje se koristi u profesionalnim salonima za ulepšavanje. Zasniva se na primeni nežnog pulsirajućeg svetla na kožu koje “uspavljuje” dlačice, a kožu posle samo nekoliko tretmana čini sjajnom i svilenkastom na dodir.

 

 

foto: Promo

Za samo tri tretmana uklanja čak 92% dlačica, sa vremenskim razmakom od dve nedelje nakon svakog korišćenja. Kako biste postigli najbolje rezultate veoma je bitno da se ispravno odabere jačina svetlosti, a u tome vam pomaže SmartSkin senzor koji detektuje vašu nijansu kože i, između pet jačina svetlosti, bira upravo onu idealnu za vas.

 

Kako ne biste imali problema sa korišćenjem Philips se potrudio da Lumea sa svojim novim oblikom sa savršeno prilagođava telu. Zaobljeni nastavci olakšavaju tretmane bez obzira na oblik površine koja se tretira. Lumeu možete da koristite na nogama, rukama, licu, bikini zoni i pazusima, jer za svaku ovu zonu dolazi novi nastavak.


Ono što sve dame žele da čuju jeste da je korišćenje Philips Lumea Prestige potpuno bezbolno, da ne uzrokuje nikakve iritacije kože, kao i da zbog ugrađenog UV filtera osigurava maksimalnu zaštitu kože.

 

makonda-tracker