Marina Kotevski: Čarolija purpura

Pošto se na poslu svakodnevno šminka, voditeljka televizije Avala Marina Kotevski u svim drugim situacijama voli samo da istakne svoje oči za koje smatra da su joj najveći atribut na licu.
0
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

Marina veoma vodi računa o tome da joj nokti uvek izgledaju uredno, pa dok ih tokom leta maže lakovima u ciklama nijansi, zimi radije bira jarkocrvene. U vrelim mesecima koristi mleko za telo sa zaštitnim faktorom kako bi svoju kožu sačuvala od sunca, a i iz istih razloga i kozmetiku za kosu prilagođava godišnjim dobima.

MAKE-UP

- S obzirom na to da rad pred kamerama podrazumeva tešku šminku koja dosta opterećuje kožu, trudim se da se privatno što manje šminkam. Uglavnom preko dana nanesem malo pudera, maskaru i sjaj za usne. Više volim da istaknem oči, pa mi zato nikada nije žao da dam i poslednji dinar za neku kvalitetnu maskaru, a često kupujem one marke Lancome. Što se pudera tiče, najčešće ga izbegavam, a pogotovo leti. Ako već moram da ga nanesem onda upotrebljavam onaj kozmetičke kuće Clinique, dok je sjaj za usne u mojoj torbici uvek providan i to najčešće marke Dior.

NOKTI

- Izgled noktiju na rukama kao i tabana mi je oduvek bio bitan, tako da redovno odlazim i na manikir i na pedikir. Činjenica da imam loš kvalitet nokatne ploče uticala je na to da jednom mesečno odlazim kod moje drugarice Jelene, manikirke, koja mi na nokte nanosi gel koji ih štiti i čini lepšim. Nikada nokte ne lakiram tehnikom francuskog manikira, već obožavam da su premazani bojama. Pravim razliku između letnjih i zimskih nijansi, tako da leti obično nanosim ciklama nijanse, dok tokom hladnih meseci obožavam da na svojim noktima vidim crvenu boju.

LICE

- Kod kozmetičara odlazim jednom u tri meseca i mislim da je to sasvim dovoljno za moj tip kože. Pronašla sam sama Vichy kremu koja mi odgovara. Ona je ujedno i preparat koji sprečava nastanak prvih bora i redovno je mažem čim ustanem. Takođe, pred spavanje i ujutru koristim Vichy tonik za čišćenje lica, koji baš lepo hidrira umornu kožu. Jednom nedeljno stavljam sama i masku Pulana koja se drži na licu dvadeset minuta i vraća koži prirodan i odmoran izgled. 

TELO

- Jednom nedeljno uradim piling celog tela i to uz pomoć Niveinih preparata kojima sam veoma verna još od ranog detinjstva. Pored toga koristim i Dove kupke kao i one mirišljave iz kolekcije Fa. Volim kada mleko za telo, ali i kupke, koje koristim lepo mirišu i po tome ih najčešće i biram, a obožavam kada u sebi sadrže vanilu. Kada je sunčano koristim mleko sa zaštitnim faktorom 12 SPF i to je najčešće preparat grčke marke Karoten.

KOSA

- Brigu oko mojih vlasi potpuno sam prepustila profesionalcima iz frizerskog salona Keene. Sada preko leta, kada se kosa brže suši i uništava od morske soli, oni su mi preporučili da koristim preparate iz kolekcije Sun Sublime, a reč je o šamponu, regeneratoru i ulju koje štiti vlasi od sunca. Inače imam ravnu kosu tako da nikada nisam imala nekih preteranih problema sa njom i ne pada mi teško da se vrlo često sama isfeniram.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 255. broju magazina Story, 10. avgusta 2010. godine.

makonda-tracker