Marija Petronijević: Senzualna i egzotična

Glumica Marija Petronijević najviše pažnje posvećuje nezi osetljivog lica i bujne kose koju nikada ne farba, a svoje usne voli da istakne karminima intenzivnih boja
1
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Mlada glumica Marija Petronijević (22) koja se proslavila ulogom u filmu Emira Kusturice Zavet i kao doktorka Ivana u seriji Selo gori a baba se češlja, telo oblikuje aktivnim kretanjem a pridržava se i pravila da tokom dana pije dva litra vode zbog čega nema problema sa celulitom. Svoje osetljivo lice uveče obavezno umiva Eucerin 5,5 pH neutralnim sapunom, a losione i mleka za skidanje šminke ne koristi, jer smatra da zbog alkohola isušuju kožu. Za večernje izlaske obavezno bira jači ruž u kombinaciji sa diskretno istaknutim očima, dok na kraju dana uživa u kupkama intenzivnog mirisa.

KOSA

- Mnogo vodim računa o svojoj kosi, jer mi je bitno da je zdrava i veoma retko je tretiram. Imam svoju frizerku Jecu, koja najbolje brine o mojim dugim vlasima. Naravno bitan mi je i izbor preparata, pa najradije koristim L'Oreal šampon i balsam. Nikada nisam farbala svoju kosu, a da budem iskrena i ne planiram. Takođe, ne usuđujem se ni da menjam njenu dužinu, jer mi se dopada ova koju trenutno imam.

LICE

- Imam veoma osetljivu kožu zbog čega naročito brinem o nezi svog lica. Koristim Sothys kremu i masku za lice. Odlazim na tretmane kod svoje kozmetičarke Nataše, ali ne tako često. Povremeno idem na osvežavanje lica maskama, jer mi je posle teške šminke takav tretman potreban. Koristim svaku priliku kad nemam snimanje, da odmorim kožu lica od teškog make-upa. Uveče obavezno čistim i umivam lice Eucerin 5,5 pH neutralnim sapunom, a zatim stavim kremu. Povremeno lice osvežim čajem od kamilice.

MAKE UP

- Moja dnevna šminka sastoji se od korektora, sjaja za usne i eventualno maskare, a postoje dani kada se ne šminkam uopšte. Zato uveče volim da koristim jači make-up. Ponekad istaknem oči, ali onda se trudim da mi ruž bude neutralan. Mada više volim kada imam intenzivan karmin i svedeno našminkane oči. Koristim maskaru i puder L'Oreal, rumenilo Max Factor i Shiseido, a od karmina volim Deborah, Dior i Chanel. Losione i mleka za skidanje šminke ne koristim, jer većina poseduje alkohol, a on isušuje kožu.

TELO 

- Volim da se opustim uz kupke jakih mirisnih nota, kao i preparate iz linije Lush. Nemam problema sa celulitom i strijama, jer pijem dnevno dva litra tečnosti i uvek sam u pokretu. Rekreativno treniram, trčim i vozim bicikl, tako da sam u dobroj formi. Obožavam jake i intezivne parfeme, a prilikom kupovine biram ih u zavisnosti od raspoloženja. Neki od omiljenih su mi Narcisco Rodriguez i Paco Rabanne Black XS

NOKTI

- Sama brinem o svojim noktima, ali ne preterano. Jaki su pa mogu da ih pustim i volim kada su dugi, ali nikada ne idem na veštačku nadogradnju. Najviše mi se dopadaju nokti u jarkim bojama kao što su crvena ili roze, a najčešće koristim lakove brendova Maybelline i OPI. Nemam neku određenu kremu za negu ruku, jer ih stalno menjam.

Jelena Kulović

Tekst je objavljen u 270. broju magazina Story 23. novembra 2010. godine.

makonda-tracker