Bojana Barović: Umivena trendovima metropole

Svoju prirodnu lepotu kože i kose manekenka Bojana Barović neguje aromatičnim kupkama, losionima i šamponima, a nežne nijanse make-upa koristi ponesena najnovijim trendom iz Njujorka
2
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

Manekenka Bojana Barović pronašla je, u brojnim delotvornim preparatima koje koristi, idealnu formulu za negu lica i tela. Ova lepa brineta uživa u eksperimentisanju sa raznim hemijskim sredstvima kojima se ulepšava i verna je određenim brendovima koji najviše prijaju njenim noktima, kosi i koži.

LICE

- Dugo godina sam tražila savršenu kremu za moje lice i najzad sam pronasla firmu Carita koja proizvodi idealne preparate. Ideal hydration cream mi je za sada najbolja, jer pruža najdužu hidrataciju lica. Takođe, zbog suve kože ponekad stavim dečju Bekutan pomadu oko očiju, a za taj deo lica najbolja mi je ipak krema La Praire, jer neupotrebljavam noćne preparate i retko posećujem kozmetičare.

MAKE-UP

- Tokom dana koristim blage nijanske šminke i to uglavnom sjaj i maskaru, a pogotovo nežnije nijanse koristim kada sam u Njujorku jer je to tamo trenutno trend. Kada je reč o puderu za lice, koristim onaj firme Clinique. Za senke mi odgovaraju proizvodi MAC, kao i brend Calvin Klein. Davno sam ih otkrila i fantastične su. Najbolje maskare ima Lancome, a puderi u prahu organskog porekla su najnoviji hit firme Bare Minerals i zaista daju neverovatan efekat čiste kože i porcelanskog lica.

TELO

- Volim da eksperimentišem sa mirisima mleka i losiona za telo, a trenutno koristim mleko iz linije Victoria Secret - vanila sandalwood. Hidratantne losione nanosim najmanje dva puta dnevno nakon tuširanja. Nekoliko puta mesečno koristim i pilinge i na taj način odstranjujem mrtve ćelije kože. Pored teretane, često idem i na power plate, a volim i anticelulit masaže LPG aparatom u salonu Power woman u Novom Sadu.

NOKTI

- Uglavnom ih sređujem tako da imaju prirodan izgled, a kada odem na manikir, volim da uradim francuski manikir. Koristim samo hidrantne kreme za ruke, kao i ulja za zanoktice koje su mi veoma osetljive, a za sada mi najviše prijaju ona firme Hemmel. Koristim isključivo prirodne boje lakova jer mi one najbolje pristaju.

KOSA

- Veoma mi je važno da redovno vodim računa o svojoj kosi. Najbitnije da uvek imam dobar regenerator za kosu, kao i pakovanje. Imam tanku, a gustu dlaku, koju bi bez tih preparata bilo nemoguće očešljati. Volim preparate iz linije L'Oreal Proffessional, kao i Redken, a nedavno sam otkrila marokansko ulje za ispucale krajeve koji je odličan.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 267. broju magazina Story, 2. novembra 2010. godine.

makonda-tracker