AHA! voćne kiseline za početnike

Američki brend NeoStrata, lider u svetu hemijskih pilinga, formirao je protokol za osobe koje tek počinju da koriste voćne kiseline, kako bi dobili optimalne rezultate i sačuvali kožu od iritacije
0
1 / 4

Alfa-hidroksi kiseline (skraćeno AHA) dobijene su iz prirode, i popularno se nazivaju voćne kiseline. Zima je uobičajeno vreme za tretmane voćnim kiselinama, za rešavanje problema pigmentacije, fleka, akni, ožiljaka od akni i bora.

AHA kiseline dovode do eksfolijacije tj.pilinga površinskog sloja kože i ubrzane obnove ćelija epiderma. Naime, preterano nagomilavanje slojeva odumrlih ćelija i zadebljanje rožnatog sloja dovodi do nepoželjnih pojava na površini kože, zavisno od njenog tipa, genetike i godina. Kod mlade kože sklone aknama, dolazi do zapušavanja pora, stvaranja akni i ružnog, sivog izgleda kože. Kod tzv. zrele kože – odnosno kože koja stari, bore postaju vidljivije a izgled lica devitalizovan. Kod svih koža zadebljanje ovog rožnatog sloja je znak dehidracije, vidljiv po sivkastoj, umornoj, koži bez sjaja. Voćne kiseline pilingom gornjih slojeva kože saniraju sve ove probleme.

Kada prvi put počinjete da koristite voćne kiseline, treba da krenete od preparata sa najnižim procentom kiselina, kao bi se koža adaptirala na njih. NeoStrata preparati predloženi za početnu negu sadrže 10% AHA, idealne su za prvu upotrebu. Tu su glikolna i laktobionska kiselina da smanje bore i fine linije, i vrate koži svežiji izgled. Dokazano je da voćne kiseline poboljšavaju kvalitet elastina i gustinu kolagena, i podstiču stvaranje hijaluronske kiseline, dajući jedar izgled koži

NeoStrata protokol o podmlađivanju voćnim kiselinama za početnike u 4 koraka:

1. Čišćenje: NeoStrata Facial Cleanser nežno skida mejkap i čisti lice bez isušivanja.

2. Tretman: NeoStrata Bionic Face Serum - intenzivna antiejdž nega laktobionskom kiselinom i trostrukim antioksidantnim kompleksom s vitaminima A, C i E, za smanjenje bora i neujednačene pigmentacije.

3. Dnevna zaštita: NeoStrata Ultra Daytime Smoothing Cream SPF 15 - dnevna krema sa glikolnom i laktobionskom kiselinom koja vrši nežnu eksfolijaciju, hidrira, daje elastičnost i štiti od UVA/UVB zraka.

4. Noćna regeneracija: NeoStrata Ultra Smoothing Cream – 8% glikolne i 2% limunske kiseline za hidrataciju, eksfolijaciju i podmlađivanje tokom noći.

makonda-tracker