Biljana Cincarević: Snaga prirode

Voda, sunce, kapljice i staklo deo su savršene slike u kojoj priroda i jaka šminka na licu Biljane Cincarević čine idealnu kombinaciju
0
1 / 5 Foto: Miša Obradović

Poznata slikarka Biljana Cincarević koju trenutno gledamo u rijaliti šou Survivor pre pet godina otkrila nam je da se šminka jako malo, pogotovo preko dana. Uveče katkad koristi jako crveni karmin i tada ne stavlja na oči ništa osim maskare, i obrnuto kad jako osenči oči onda na usta nanosi samo sjaj ili neutralan karmin. I dodaje:

- Jeste li videli slikarku sa gotovo uvek besprekorno namazanim noktima? Niste! Ako i stavljam lak, to je ili crveni ili frenč.

O tome koliko se neguje, Biljana kaže:

- S obzirom na to da sam veoma zauzeta, prvenstveno u svom ateljeu, imam dete, puna raznih poslovnih obaveza, verovatno ne posvećujem dovoljno vremena negovanju svoje kose i kože. Osnovne stvari, koje se podrazumevaju ako želite biti plavuša, jesu farbanje kose najkvalitetnijim preparatima, redovno korišćenje pakovanja i izbegavanje uticaja sunca na kosu i fenova. Što se tiče kože, naravno, mleko za telo - posle svakog tuširanja. Bez njega ne mogu zamisliti tuširanje. Lice, na svaka tri meseca osvežavam kozmetičkim tretmanima. U poredjenju sa drugim ženama, verovatno, malo vremena trošim na svoj izgled. Zato što mi posao nije da budem lepa i doterana. S obzirom na moj poziv i obrazovanje, takve stvari mi ne oduzimaju puno vremena. Da ne ispadne, kako ja baš nista ne ulažem u svoj izgled, u poslednje vreme idem na fitnes, brzo hodanje i vozim bicikl – duhovito je rekla Biljana i otkrila da li prednost daje prirodnom ili stilizovanom izgledu.

- Neka svačiju prirodu prvenstveno stilizuje obrazovanje, kojim se, nažalost, ne može pohvaliti baš veliki broj žena. A ako imaju obrazovanje, verovatno, će imati i profesiju kojom će biti zaokupljene, te neće preterivati u svojoj stilizaciji.

Jovana Božović

Tekst je objavljen u 4. broju magazina Story, 18. oktobra 2005. godine.

makonda-tracker