Karolina Gočeva: Romantična avantura

Pop pevačica Karolina Gočeva neguje svoj autentičan stil, najbolje se oseća u običnoj majici, sakou muškog kroja i starkama, a samo u posebnim prilikama odeva koktel haljinu i cipele na štiklu
1
1 / 7 Foto: Marko Todorović

Popularna makedonska pevačica Karolina Gočeva  neguje svoj stil oblačenja rukovodeći se pre svega jednostavnošću protkanom zanimljivim detaljima, jer smatra da  je autentičnost najvažnija. Najradije nosi farmerke u kombinaciji sa muškim sakoima, a kada je reč o obući bez razmišljanja bira čizme sa ravnom petom i udobne starke. Dvadesetdevetogodišnja zvezda ne spada u grupu šopingholičarki, a pri kupovini garderobe najvažniji su joj dizajn i kvalitet, dok intimno rublje pažljivo bira u zavisnosti od situacije. Ipak, kada joj nešto dobro stoji spremna je da podnese i poneku žrtvu, a njen senzibilitet najbolje opisuje mala crna haljina.

Story: Kojim odevnim predmetima ste obogatili svoj ormar za predstojeću sezonu?

- U poslednje vreme za mene su potpuni hit sakoi muškog kroja, različiti šalovi, kapice, naočare u toplim bojama i udobne, ravne i duboke čizme.

Story: Kako biste opisali svoj stil oblačenja?

- Volim jednostavne, najčešće jednobojne kombinacije koje upotpunjavam interesantnim detaljima, poput zanimljivog kaiša, narukvica, ogrlice ili minđuša. Naravno, nikako ne nosim sve to zajedno. Mislim da su aksesoari veoma bitni, ali samo kada se ne preteruje.

Story: Da li pri kupovini odeće vodite računa od kog je materijala?

- Obično da, mada ponekad istrpim žrtvu da nosim neku odeću u kojoj se ne osećam najbolje jer mi se dopada kako mi stoji.

Story: U čemu se najprijatnije osećate?

- Odeća nema nikakvog uticaja na to kako se osećam. Kada sam dobro raspoložena osećam se odlično i u najobičnijim farmerkama i majici.

Story: Sa kim najčešće idete u šoping?

- Najviše volim sama da kupujem, ali vrlo često idem i sa svojim drugaricama, mada nikada ne praktikujem klasičan šoping. Nervira me i sama pomisao da sam izašla negde samo da bih kupila nešto i zato uvek nađem najbolje stvari kada ništa ne planiram.

Story: Mislite li da odelo čini čoveka?

- Veoma je bitno kako čovek izgleda. Važno je da je uredan, čist i sređen. Naravno, u okviru svojih mogućnosti.

Story: Čime se rukovodite pri izboru intimnog rublja?

- Pa, rukovodim se situacijom! (Smeh) Pod tim mislim da pravim razliku u odnosu na to da li kupujem donji veš za svakodnevnu upotrebu ili je u pitanju neka specijalna prilika.

Story: Nosite li radije ravnu obuću ili visoke potpetice?

- Radije nosim ravnu obuću, a na štikle se penjem samo na nastupima ili kada se za večernji izlazak sredim više nego obično. Najviše volim patike, a u poslednje vreme obožavam da nosim starke i uklapam ih u različite kombinacije.

Story: Šta je po vašem mišljenju odraz elegancije?

- Mislim da elegancija nema nikakve veze sa tim šta imate na sebi, već je nešto što je urođeno i vidi se po načinu na koji žena hoda, govori, smeje se...

Story: Nosite li bunde od pravog krzna?

- Kada bih znala da bi se nešto promenilo ako ih ja ne bih nosila, kunem se da bih spalila sve komade od prirodnog krzna u svom ormaru! (Smeh)

Story: Šta oblačite kad poželite da se osećate seksi i zavodljivo?

- Obično farmerke za koje mislim da mi dobro stoje i neki top. Ponekad i koktel haljinu, ali sve zavisi od situacije.

Story: Utičete li na izbor garderobe vašeg partnera?

- Normalno je da partneri utiču jedno na drugo u mnogim stvarima pa i u načinu oblačenja. U svim mojim vezama do sada je to bilo obostrano.

Story: Pamtite li vaš najveći modni promašaj?

- Ne mogu ništa posebno da izdvojim, ali kad pogledam neke svoje slike od pre nekoliko godina dobijem želju da ih spalim.

Story: Koji odevni predmet najbolje opisuje vaš senzibilitet?

- Ja sam mala crna haljina. (Smeh)

Story: Ko su ikone stila?

- Sijena Miler, Kejt Mos, J. Lo, Mila Jovović...

Story: Čije kreacije najradije nosite?

- Ne vezujem se ni za jednog kreatora, jer volim da zadržim svoj stil, šta god obukla.

Story: Šta nikada ne biste obukli?

- Haljinu sa animal printom, kožne pantalone, kao ni odeću na kojoj je velikim slovima ispisan naziv brenda. To mi je zaista previše pozerski.

Story: Da li volite da nosite nakit?

- Vrlo sam jednostavan tip, ne volim previše aksesoara na sebi, tako da ako nosim minđuše nikada ne nosim ogrlicu i obrnuto.  Uvek vrlo pažljivo kombinujem detalje jer ne želim da izgledam napadno.

Story: U čemu najradije spavate?

- U udobnim majicama ili pidžamicama.

Story: Za koji komad odeće ili obuće ste potrošili najveću svotu novca?

- Ne znam stvarno. Ali, mislim da su cipele i tašne najbitniji deo autfita i kada su one u pitanju, trebalo bi imati najkvalitetnije koje sebi možete priuštiti.

Story: Čime se rukovodite pri kupovini tašni?

- Dizajnom i kvalitetom.

Story: Koja vas epoha privlači zbog svog stila oblačenja?

- Nijedna. Sviđaju mi se trendovi koji su sada aktuelni.

Story: U kakvoj odeći su muškarci najseksepilniji?

- Meni su seksepilni samo muškarci koji su jednostavni. Sasvim su dovoljni dobre farmerke i obična košulja. Odbojni su mi oni koji nose šarene košulje, farmerke sa aplikacijama, napadne kaiševe ili cipele u čudnim bojama.

Story: Da li biste za svoju svadbu izabrali glamuroznu venčanicu ili jednostavnu haljinu?

- Iskreno, nisam o tome razmišljala. Po meni svadba je potpuno nepotreban čin koji bih rado izbegla, ali pošto to sigurno neću moći da izvedem, verovatno bih odabrala nešto belo i jednostavno.

 

Jelena Kulović

 

Tekst je objavljen u 220. broju magazina Story, osmog decembra 2009. godine.

 

makonda-tracker