Mina Lazarević: Žena bez greške

Glamur koji je u dalekim holivudskim bazenima nekada krasio slavnu umetnicu plivanja Ester Vilijams, predstavlja viziju žene u njenom najmoćnijem izdanju. Pedeset godina kasnije, specijalno za ovaj editorijal, takvom harizmom odiše glumica Mina Lazarević
0
1 / 4 Foto: Milovan Knežević

Baš kao slavna Ester Vilijams u svoje vreme i Mina Lazarević je danas zvezda mjuzikla, ona je pre četiri godine za magazin Story fotografisana za beauty editorijal. Popularna glumica iza sebe ima veliki broj uloga koji podrazumeva posebne tretmane lica i kose, na koje je Mina već navikla.

- Ako o nečemu brinem, onda je to da šminka bude kvalitetna, makar je donosila od kuće. Scenska šminka je po pravilu upadljiva da bi je, kada se upali jako svetlo, videla publika i u poslednjim redovima. Izbliza deluje veoma napadno, ali na sceni izgleda fenomenalno.

Mina voli da se maskira i pokazuje svoja različita lica:

- To sam volela i kao mala, kad sam se igrala s maminom šminkom. Iskustva u šou-programu Povuci ručnu, sa Jovom Radovanovićem, bila su posebno zanimljiva. Šminkerke nisu mogle da veruju svojim očima, jer u šminkernicu ulazite da biste se ulepšali, a ja sam od sebe umela da napravim čudo. Na primer, kada sam igrala zapuštenu domaćicu koja se nevešto i musavo našminkala da bi izašla da baci đubre, nabacivala sam svašta na lice, što je izgledalo komično. Glumci ne bi trebalo da uvek budu lepi.

Na pitanje koja bi joj uloga bila pravi izazov, Mina bez dvoumljenja odgovara:

- Viktor-Viktorija! Iako je u planu, ne zna se da li će se i kada ta predstava postavljati. To bi bio stvarno veliki glumački zalogaj...

Do tada, Mina se odlično snalazi u ulozi blistave lepotice u ovom editorijalu, čiju raskoš pojačava i dramatičan nakit Tanje Čičanović, inspirisan grifonima i mitskim bićima, koji krasi čak i novu kampanju kozmetičke kuće Helena Rubinštajn. Ova kraljica kozmetike svojevremeno je izrekom Ne postoje ružne, već samo lenje žene, širom sveta hrabrila pripadnice lepšeg pola, otkrivajući im kako da svoju lepotu maksimalno iskažu. Naglašene ružičaste usne bile su Helenin zaštitni znak, preporučivala ih je svim damama kao mali trik zahvaljujući kojem će izgledati glamurozno. Ili, kako kaže Mina Lazarević:

- Izgledajte uredno i negovano i istaknite samo ono najlepše na svom licu. Morate upoznati svoje lice i imati osećaj kako da ga ispratite. Jer, same možemo najbolje da se ulepšamo.

Igor Vidović

Tekst je objavljen 11. aprila 2006. godine u 29. broju magazina Story.

makonda-tracker