Aleksandra Perović: Magija koja traje

Komplikovane frizure tokom leta pevačica Aleksandra Perović često menja unikatnim šeširima i maramama, za nokte bira jarkocrvenu boju laka, a svoj preplanuli ten ukrašava maskarom
0
1 / 5 Foto: Petar Đorđević

Tokom dugogodišnjeg bavljenja muzikom pevačica Aleksandra Perović je od profesionalaca naučila male trikove u šminkanju pa je u svakom trenutku spremna da se upusti u novu avanturu pred ogledalom. Dok na pedikir i manikir ne odlazi jer ume sama da savršeno sredi nokte, u frizerski salon odlazi za svaku sitnicu. Svoju vitku liniju neguje redovnim vežbama i delotvornim masažama.

MAKE-UP

- Mada umem sama da se našminkam, to ne činim često. Tokom zimskog perioda koristim puder, maskaru i rumenilo, koje ponekad stavljam i kao senku na oči, dok leti ne volim da šminkom prikrivam preplanuli ten, pa jedino za večernje izlaske stavljam Max Factor ili Chanel maskaru. Od profesionalnih šminkera kupim vredne trikove koje kasnije sama primenjujem u šminkanju. Uvek biram kvalitetne proizvode među kojima su firme Collistar i MAC. Make-up skidam preparatima Mella namenjenim suvoj koži.

LICE

- Pre šest meseci počela sam redovno da odlazim na tretmane lica. S obzirom na to da imam suvu kožu, nikada nisam imala problema sa bubuljicama i sličnim tegobama. Koristim hidratantne kreme, a nedavno sam u upotrebu ubacila i antirid preparat Mella. Reč je o proizvodima koje spravlja moja prijateljica, a tajna njihovog blagotvornog dejstva jeste u tome što svaki put promeni sastav. Maske za lice redovno kupujem u nadi da ću ih koristiti jednom nedeljno i uvek zaboravim, ali zato redovno radim piling, kako lica tako i celog tela.

TELO

- Mojoj suvoj koži neophodne su hidratantne kreme koje najčešće koristim leti. S obzirom na to da je koža tada često izložena suncu, mažem je nakon svakog tuširanja. Dva do tri puta nedeljno odlazim na masaže, kao i na linfne drenaže što mi omogućava da izbacim suvišne toksine. Uživam u pilingu proizvođača Collistar, kao i u svim kremama koje u sebi imaju ulje. Negu tela održavam i redovnim vežbanjem. Moj trening sastoji se od brzog hodanja na traci i 40 minuta vežbanja u parteru.

NOKTI

- Manikir i pedikir najviše volim da uradim sama jer sam perfekcionista i retko ko može da mi sredi nokte da izgledaju baš onako kako želim. Ne volim dugačke nokte i nikada ih nisam imala. Što se tiče njihove dekoracije, volim intenzivne boje, ali ne i sedefaste nijanse. Preko leta uglavnom mažem crveni lak, dok se zimi odlučujem za tamnije tonove ljubičaste boje. Lakovi marke Opi su moj izbor.

KOSA

- Kosu nikada ne sređujem sama, već u salonu gde je tretiraju najboljim preparatima Kerastase.  Frizer mi uvek kaže kada je vreme da se stavi maska ili kada treba da se farbam. Lakše mi je bilo kada mi je kosa bila duža, pa je za večernji izlazak bilo dovoljno da je vežem u punđu ili je pustim onako talasastu niz leđa, dok je sada sa kraćom proces pravljenja frizure malo duži. Upravo zbog toga, ovog leta ponekad umesto frizure na glavu stavljam unikatne šešire i marame.

Ksenija Konić

Tekst je objavljen u 197. broju magazina Story 30. juna 2009. godine.

makonda-tracker