Milica Todorović: U svetu purpura

Pevačica Milica Todorović brižljivo neguje svoje lice i telo u čemu joj pomažu kozmetički tretmani i posebno spravljeni medicinski preparati kojima osvežava kožu, nokte i kosu
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Svoj osetljivi ten pevačica Milica Todorović neguje posebno spravljenim kremama, ali takođe često posećuje i kozmetičara. U njenu brigu o licu spada i to što ne koristi tešku šminku preko dana, a uz prirodan izgled smatra da joj najbolje stoji plava boja kose. O noktima takođe brižljivo vodi računa i uvek se bez dileme opredeljuje za francuski manikir koji se odlično slaže uz sve odevne kombinacije.

LICE

- Nikada mi se nije dogodilo da zaspim sa šminkom nakon nastupa, već vodim računa o nezi svog lica. Pred spavanje stavljam maske i medicinske kreme koje mi po posebnom receptu pravi kozmetičarka. Na tretmane u salon idem relativno često, i tamo mi čiste lice i stavljaju delotvorne maske. Mada sam volela da odlazim u solarijum, kozmetičarka mi je savetovala da to više ne činim jer imam tanku i osetljivu kožu.

MAKE-UP

- Preko dana izbegavam da stavljam puder jer moja problematična  i osetljiva koža burno reaguje na intenzivnu šminku. Tada najčešće nanosim tonirane kreme, a kada se pripremam za scenski nastup, koristim razne vrste pudera, rumenilo, senke, veštačke trepavice, karmin, sjaj za usne... Volim Mac šminku, ali pošto ne mogu da je nabavim u Srbiji, donosim čitave setove njihovih proizvoda iz inostranstva. U Srbiji kupujem dekorativnu kozmetiku Max Factor i L’Oreal jer su to takođe moji omiljeni brendovi.

KOSA

- Prirodno sam tamnosmeđa, i mada sam se farbala i u braon nijansu, najbolje mi stoji plava boja kose. U salonu Šobota farbaju me Argonovim farbama koje se uvoze iz Italije i odlične su za kosu. Moja kosa je dužine do ispod ramena, a kada želim da je duža, nakačim svoje klipse i postignem željeni efekat. Stavljam i pakovanje za kosu, takozvanu reanimaciju i vitaminsku penu, koje regenerišu vlasi, a sve to mi je potrebno kako mi se kosa ne bi oštetila od šatiranja, farbanja i feniranja.

TELO

- Genetski sam vitka, mada sam se u poslednjih nekoliko nedelja ugojila devet kilograma. Zato sada sa dečkom Radetom redovno odlazim u teretanu. Kao mala trenirala sam džudo, rukomet, plivanje i košarku. Kožu tela negujem losionom Seba Med, i mlekom Aldo Vandini na bazi maslinovog ulja. Nakon dugih letovanja, kada mi se koža isuši, najviše mi prija Emolians krema koju mi spravljaju u apoteci i koja mi izuzetno osveži kožu.

NOKTI

- Na nokte stalno stavljam trajni french manikir, a na petnaest dana idem na korekciju. Veoma je zahvalan, i imam ga i na nogama i na rukama, a preko njega nokte neretko ukrašavam na razne načine. Trajni french je odlična podloga i za lakove pa traju duže. Higijena noktiju izuzetno mi je važna i njihovo glancanje smatram svakodnevnim ritualom, poput umivanja, ili pranja zuba.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen 18. maja 2010. godine u 243. broju magazina Story.

makonda-tracker