Ivana Knežević: Povratak prirodi

Glumica Ivana Knežević najviše je ponosna na svoju prirodno riđu kosu i činjenicu da je nikada nije ofarbala, a u skladu sa svojim pegicama na licu, bira make-up nežnijih nijansi kako ih ne bi prikrila
0
1 / 4 Foto: Marko Sovilj

Rukovodeći se činjenicom da najlepše stoji ono što je priroda podarila, glumica Ivana Knežević najviše pažnje posvećuje svojoj riđoj kosi. Iako se nikada nije ofarbala, najčešće komplimente dobijala je upravo na račun svoje duge, guste, crvenkaste kose. Dok je za kožu tela otkrila delotvorne losione koji joj prijaju, lice neguje hidratantnim kremama. Najviše uživa u nanošenju make-upa, što je naučila još kao tinejdžerka pa se danas za svaku priliku sama veoma lepo našminka.

MAKE-UP

- Šminku sam počela da koristim postepeno još u srednjoj školi, u početku diskretno, a kasnije sve intenzivnije. Danas umem lepo i sama da nanesem make-up, pa sam, bez obzira na doba dana, uvek kompletno našminkana, s tim što tokom dana upotrebljavam svedenije boje dekorativne kozmetike, a uveče one jače. Koristim Christian Dior kompaktni puder, Deborah rumenilo, Max Factor senke i L’Oreal maskaru. Dok sam slobodna da sa ostalim proizvođačima eksperimentišem, marku pudera godinama ne menjam i on se uvek nalazi u mom neseseru. Svakodnevno koristim sjaj za usne, dok karmin nosim samo u predstavama.

LICE

- Izuzetno vodim računa o nezi lica, tako da tokom dana i noću koristim samo hidratantnu kremu. Ne odlazim kod kozmetičara jer imam izuzetno osetljivu kožu i nakon svakog tretmana javljala mi se jaka reakcija na licu koja je danima trajala. Zbog toga sam odlučila da više ne posećujem kozmetičke salone, već sama vodim brigu o svom licu.

TELO

- Svoju suvu i osetljivu kožu negujem raznim losionima i mlekom za telo. Praktikujem preparate iz Niveine kolekcije za suvu kožu, a losione često menjam jer mi se od istih koža brzo zasiti. Često odlazim na masaže koje mi veoma prijaju. S obzirom na to da sam prirodno riđa, pa mi je samim tim koža puna pegica i mladeža, tokom toplijih meseci obavezno koristim najveći zaštitni faktor koji postoji na tržištu kako bih se zaštitila od sunčevih zraka, pa čak i tokom jeseni kada je sunce slabije.

NOKTI

- U principu ne mažem nokte, već stavljam samo bezbojni lak koji ih ujedno i štiti. Trenutno koristim onaj marke Rimmel. Za potrebe posla rado prihvatam promene, pa sam tako u predstavi Cabaret u sklopu kostima svaki put mazala zeleni lak. Nekoliko puta imala sam nadograđene nokte, ali koliko god to lepo izgledalo, u mom poslu gotovo ih je nemoguće održavati. Upravo zbog toga odlučila sam da moje prirodne nokte negujem i dajem im sjaj isključivo bezbojnim lakom koji sama mažem.

KOSA

- Obožavam svoju kosu i izuzetno vodim računa o njoj, pa je iz tog razloga nikada nisam ofarbala. Prirodno sam riđokosa i veoma sam ponosna na svoju boju i činjenicu da me svi pitaju kojom se nijansom farbam. Ipak, kod frizera odlazim po potrebi i kada treba da se ošišam jer volim da sama sređujem kosu. Uglavnom koristim Pantenove preparate koji veoma prijaju mojim vlasima, a neretko kupujem i šampone, balsame i maske marke Redken.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 260. broju magazina Story, 14. septembra 2010. godine.

makonda-tracker