Biljana Šešević: Lepotica bujne kose

Nekadašnja televizijska voditeljka Biljana Šešević, koja se pre tri meseca udala za tenisera Janka Tipsarevića, na prvo mesto izdvaja negu kose i noktiju, uživa da isprobava razne vrste masaža, a sladunjave mirisne note parfema njen su izbor
2
1 / 5 Foto: Marko Sovilj

Dvadesetsedmogodišnja Biljana Šešević izuzetno je posvećena nezi svog lica i tela. Koristi preparate raznih kozmetičkih kuća, ali je tokom godina eksperimentisanja pronašla one koji joj najviše odgovaraju. Rado odlazi u frizerske i kozmetičke salone, ali voli i sama kod kuće da se neguje. Ono što joj najviše prija jesu masaže, ali najbitniji joj je izgled kose i noktiju.

KOSA

- Verna sam određenim proizvodima koje kombinujem, a to su L'oreal Expert Professional preparati za dubinsku regeneraciju vlasi. Osim njih neprevaziđeni su Kerstase Chroma Reflect Masque i Redken koji uspešno oporavljaju moju kosu izloženu čestim feniranjima. Redovno stavljam pakovanja i maske, a najbitnije mi je da mi kosa uvek bude čista i lepo stilizovana. U salonima volim dubinsko pranje i piling kože glave, posle čega je kosa nestvarno sjajna i glatka. Na svaka dva meseca skraćujem krajeve. Farbam se u kestenjasto ili čokoladno, često menjam nijanse, a kada mi dosadi jednobojna kosa učinim je zanimljivijom svetlijim pramenovima boje meda.

NOKTI

- Nega noktiju odraz je lične higijene i bitna je stavka za svaku ženu.  Kod drugih uvek to prvo primetim jer i se sama trudim da mi nokti uvek budu sređeni. To podrazumeva lep oblik, sređene zanoktice i uredno nalakiran lak. Manikira redovno posećujem, a najviše volim da koristim OPI lakove jer su najdugotrajniji i imaju najlepše nijanse. Uglavnom koristim boju crvenog vina, bordo i bež. Frenč manikir praktikujem leti, a zimi koristim veoma tamne tonove trulavišnja. Kada je hladno vreme ne mogu bez kreme za ruke jer mi se suši koža, a povremeno u kozmetičkom salonu stavljam parafinska pakovanja.

LICE

- Kozmetičara retko posećujem jer srećom sa kožom lica i tenom nemam većih problema. Uglavnom radim dubinsku negu kože lica i dekoltea vitaminskim i hidrantnim tretmanima, kao i obaveznu masažu tog predela. Svako jutro se umivam sa Shiseido Cleaning Fluidom za normalnu kožu ili sa Vichy Purete Thermale. Najviše mi odgovaraju Vichy preparati za čišćenje koje praktikujem svako veče pred spavanje, a nakon toga stavljam hidrantnu kremu. Svako jutro i veče na lice i vrat nanosim Dior Capture, blagu kremu za prevenciju stvaranja bora, a koristim i Dior Filler da umanjim izražene smejalice koje sam genetski nasledila.

MAKE UP

- Zbog prirode posla lice mi je često izloženo teškom make-upu, ali kad nemam poslovnih obaveza trudim se da se uopšte ne šminkam ili stavljam samo maskaru, krejon i sjaj. Puder ne koristim, a rumenilo dolazi u obzir samo kada nekud izlazim. Moj izbor je Dior jer imaju najbolje senke za oči, sjajeve i maskare. Bez labela za usta ne mogu i nanosim ga nekoliko puta dnevno.

TELO

- Volim da isprobavam različite vrste masaža i veoma su mi se dopale one sa vrućim kamenjem, čokoladom i medom. Posle svakog napornog perioda praktikujem relaks, ali obožavam i anticelulit masaže. Svaki put posle tuširanja nanosim hidrantne kreme i mirise za telo Aquline i naročito volim one sa aromom divlje jagode i bele čokolade. Ponekad koristim Biotherm preparate protiv celulita koji su se do sada najbolje pokazali. Volim samo sladunjave parfeme, hipnotisana sam Viktor&Rolf Flowerbomb koji ima jaku karakternu i neobičnu notu. Ipak, moj izbor za svaki dan je Givanchy Angels and Demons le Secret sa svežim cvetnim mirisom.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 234. broju magazina Story, 16. marta 2010. godine.

makonda-tracker