Kako oblikovati obrve

Retke su žene koje imaju prirodno lepe obrve i ne moraju ih ni malo doterivati, jer većina mora da pribegne čupkanju, crtanju ili senčenju olovkom. Da bi izbegle ovaj dug svakodnevni ritual, mnoge dame odlučuju se za trajnu šminku
0
1 / 4

Bez obzira na to za koju tehniku se odlučite, treba da znate da je svako lice specifično i zahteva svoj oblik obrva.

- Žene često donose fotografije poznatih ličnosti čije obrve žele da im nacrtam. To je potpuno besmisleno. Kada radim trajnu šminku obrva savršeno jasno isplaniram svaki detalj kako bih napravila sklad na licu. Nijednu dlačicu ne postavim slučajno. Obrve se ne gledaju pod lupom i pojedinačno dlaka po dlaka. Lice se posmatra kao celina iz kog se obrve ne mogu izdvojiti – kaže Mirjana Cabunac, iz Centra za estetiku i antiejdžing Cabunac, koja navodi koji su metodi najefikasniji za njihovo oblikovanje.

- Čista i jasna linija obrva dobija se korekcijom voskom. Ovo nije depilacija, kako se često pogrešno misli. Depilacija je mehaničko skidanje izrastka, dok se oblikovanjem voskom obrva crta, njeno težište se pomera za milimetar ili dva naniže ili naviše, određuje se stepen luka... Svaki detalj je važan. Za estetsku korekciju voskom potrebna je manuelna veština, likovni dar, ali i poznavanje pravila klasičnog šminkanja.

Druga sjajna metoda za oblikovanje obrva je trajna šminka – iscrtavanjem dlačice po dlačice dobija sepotpuno prirodan izgled obrva. Dlačice se uklapaju u dobro osmišljen oblik. Tako urađena obrva trajnom šminkom deluje prirodno i na dnevnom svetlu. Veština i iskustvo su važni i za oblik i za izbor nijanse, posebno za svako lice – zaključuje Mirjana Cabunac.

TAGOVI: nega lica
makonda-tracker