Ana Stanić: Kristalna bajka

Pop pevačica Ana Stanić voli da se poigrava svojim izgledom, a neobične i nesvakidašnje frizure, uz intenzivnu šminku jarkih boja, pomažu joj da otkrije i drugu stranu svog lica
0
1 / 4 Foto: Marko Sovilj

Određena doza ekstravagancije neizostavni je deo scenskog izgleda pevačice Ane Stanić, koja kada je reč o stajlingu ni najmanje detalje ne prepušta slučaju. Brigu o svojoj kosi i dekorativnoj kozmetici ova nežna plavuša stavlja u službu svog šarma, ali joj ni eksperimenti nisu strani.

- Imala harizmu ili ne, svaka žena bi trebalo da se ponekad poigra svojim izgledom. To i te kako može da bude zabavno, a osim toga, okolina taj trud uvek primeti. Ne volim eksperimente sa kosom, ali sam, uz promenu imidža sa novim albumom, pristala na svakakve egzibicije sa frizurom. Neke od njih čak su mi pomogle da otkrijem svoja nova lica, za koja nisam znala da ih imam. Trenutno puštam kosu i nije isključeno da ću u skorije vreme napraviti neki primetni korak sa frizurom. Samo jednom sam je ofarbala u smeđu nijansu, ali sam jedva čekala da opet budem plava. Ako je neodoljivo dobro sređena, kosa može da bude pola dobrog autfita. Ako bi, ipak, trebalo da biram između savršene frizure i perfektnog make upa, radije bih odabrala idealnu šminku. Privatno koristim samo blage nijanse, sa pastelnim, plavičastim ili roze tonovima, jer mi te boje najbolje stoje zbog svetlih očiju i svetlih obrva. Kada me šminkaju profesionalci, volim da mi naglase oči, postignu efekat smoky eyes i stave veštačke trepavice. Oči su ipak najlepši detalj na svačijem licu.

Jednostavno je savršeno

Poslednja moda nalaže da svečane frizure više ne moraju da budu glamurozne, neobične, niti mnogo drugačije od onih svakodnevnih. Tragovi višesatnog lakiranja kose i sati provedeni pod haubom s viklerima na glavi više nisu imperativ savršeno doterane kose. Dakle, i sa jednostavnom, ravno isfeniranom kosom i adekvatnim make upom možete blistati i na najglamuroznijem događaju. Za ovu sezonu svečane frizure su ležerne, bez čvrstoće, sarmica, strogih formi, a svečana šminka je lagana, prozračna, nimalo napadna, a samo suptilno naglašava najbolje.

Jasmina Antonijević

Tekst je objavljen u 159. broju magazina Story, 7. oktobra 2008. godine.

makonda-tracker