Bojana Barović: Ušuškana u pastelne boje

Manekenka Bojana Barović odavno je pronašla idealnu formulu za negu lica i tela, sjaj svoje veoma duge kose intenzivira kvalitetnim preparatima, dok šminku uvek bira u najnežnijima nijansama
0
1 / 4 Foto: Miša Obradović

Posao manekenke nekadašnjoj pevačici grupe Models Bojani Barović samo je intenzivirao njenu posvećenost nezi tela i lica. Ova lepa brineta uživa u eksperimentisanju preparata i verna je određenim brendovima koji najviše prijaju njenoj koži i kosi. U zavisnosti od vremenskih prilika kojima je izložena, pažljivo određuje intenzitet i količinu blagotvorne i dekorativne kozmetike koju koristi.

MAKE-UP

- Pošto uglavnom ne volim da budem intenzivno našminkana jer priroda mog posla to uvek podrazumeva, moja dnevna šminka uključuje blagi make-up, obično samo sjaj za usne i maskaru. Pošto dosta vremena provodim u Njujorku, taj grad me inspiriše da koristim i nežnu nijansu rumenila. Moji večernji izlasci ne mogu da prođu bez senki za oči, a uvek biram marke Dior ili Clinique. Pudere ne volim da stavljam na lice osim tokom hladnih dana kada su odlična zaštita od okrutnih spoljnih uticaja na kožu.

LICE

- Još nisam intenzivno počela da koristim antiage preparate, osim onih za predeo oko očiju, od kojih biram Sisheido blagi gel jer ne prezasićuje kožu. Kreme koje najbolje prijaju mom licu su hidratantne i marke Kanebo. Ne upotrebljavam noćne preparate, a zbog lošeg iskustva retko odlazim kod kozmetičara, a to samo govori da nemam problematičnu kožu. Supstance sprejeva marke Dr Haust veoma blagotvorno deluju na moj ten.

TELO

- Koristim hidratantna mleka za telo koja odavno najviše prijaju mojoj koži. Posle svakog tuširanja, najmanje dva puta dnevno, nanosim neki od proizvoda firme Ahava čije sam čari blagotvornog dejstva otkrila tokom boravka u Americi. Njihov sastav baziran je na algama i mineralima iz Crnog mora koji prijaju mom organizmu. Povremeno napravim pauzu kako bi koži dozvolila da diše i da očuva svoju prirodnu elastičnost. Nekoliko puta mesečno koristim pilinge uz pomoć kojih odstranjujem izumrle ćelije kože.

NOKTI

- Kada je reč o nezi kože ruku koristim preparate domaćih  proizvođača na bazi badema koji se mogu kupiti u svakom supermarketu. Otkrila sam da su za lepotu noktiju neprevaziđene supstance sa silikonom koje regenerišu i štite rožnato tkivo od spoljnih uticaja. Ne odlazim na manikir jer su mi zanoktice veoma osetljive i takav tretman bi ih u potpunosti uništio. Koristim isključivo prirodne boje laka jer mi one najbolje stoje.

KOSA

- Kosa je na vrhu liste mojih prioriteta nege, veoma je dugačka i najviše poslova dobijam upravo na njen račun. Koristim profesionalne preparate. Nanosim različite hranljive maske koje regenerišu ispucale krajeve. Najčešće koristim L’Oreal profesional šampone, a kada je reč o pakovanjima odlučujem se isključivo za ona koja su na bazi maslinovog ulja, kao i ona iz kuće Keihls.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 175. broju magazina Story, 27. januara 2009. godine.

makonda-tracker