trik koji štedi

Laž zbog koje trošimo više novca: 5 bjuti proizvoda koji vam uopšte nisu potrebni (FOTO)

0

Svaka dama je barem jednom bila žrtva okrutnih marketnigških trikova.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Često imamo toliko bjuti proizvoda, da su naše fioke i police prepune različitih teglica, kremica i tubica. Ali većina od toga nam zaista nije potrebna, zar ne?

 

Korisni make-up saveti: Evo kako da izaberete idealan kompaktni puder

 

Ovih 5 proizvoda je svaka dama kupila barem jednom, a uopšte nam nisu potrebni.

 

1. BB, CC i DD kreme

 

BB krema je nastala kao japanski proizvod koji bi omogućio damama da izjednače boju lica i prikriju manje ožiljke kako bi svoju kožu pripremili za ostatak šminke. Ipak, ove kreme su postale popularne i u Evropi, a markentingški magovi su vrlo brzo dodali još dva nezamenjiva proizvoda - CC (Color Control) i DD (Daily Defense).

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

foto: Profimedia

 

Međutim, sva tri proizvoda možete zameniti dobrom podlogom ili korektorom. Ipak, ukoliko se ne možete odvojiti od svoje tonirane kreme, preporučujemo vam da se opredelite za jedan proizvod koji odgovara vašem tipu kože

 

2. Šećerni skrab za usne

 

Ovaj produkt bi trebalo da uklanja mrtve ćelije sa usana čineći ih mekanim i elastičnim. Istina je sasvim drugačija.


Recept koji će vas oduševiti: Evo kako da napravite domaći sjaj za usne od jagoda i malina

 

Ukoliko imate problem sa usnama, trebalo bi da se obratite lekaru koji će vam dati potrebnu terapiju. Piling usana možete sami napraviti od šećera ili ga možete zameniti običnim pilingom, a ovaj tretman ne bi trebalo da ponavljate više od dva puta nedeljno.

 

3. Maska za kosu

 

foto: Promo

 

Skoro svaki set za negu kose sadrži tri proizvoda: šampon, balzam i masku za kosu. Ipak, maska ima skoro iste sastoje kao balzam samo što se nalaze u većoj koncentraciji te ih možete koristiti dva puta nedeljno. Međutim, osoba koja redovno koristi balzam nema potrebe za maskom za kosu, te vam preporučujemo da se odlučite za jedan od ova dva proizvoda.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

foto: Profimedia

 

4. Anti-aging kreme

 

Nažalost, ne postoji magična formula koja će smanjiti vidljivost bora. Pored udela genetike u procesu starenja, činjenica je da koža u ovom perodu zahteva veću hidrataciuj nego inače te se otuda i stvaraju bore. Upravo zbog toga, jedina stvar koju anti-aging kreme mogu da ponude jeste povećana hidratacija koja deluje preventivno na bore. Ali, to može i obična jeftinija krema.

 

Jednostavno i lako: Trik sa čašom vode otkriće vam kakvog je kvaliteta vaša kosa

 

5. 2 u 1 šamponi

 

Šampon koji je namenjen za pranje kose ima mali procenat aklalnih materija, dok balzam neguje vašu kosu i masti je. Stručnjaci preporučuju da šampon nanosite samo na koren kose, dok bi balzam trebalo da se nađe na krajevima kako bi ih dodatno zaštitio. Prema zakonima hemije, proizvod koji bi sadržao oba sastojka ne može postojati, tako da je 2 u 1 šampon ipak samo običan šampon.

 

foto: Shutterstock

 

makonda-tracker