Saveti za povećanje usana

1
Intervencija povećanja usana postala je danas gotovo rutinska procedura kojoj se sve više podvrgavaju ne samo javne ličnosti, već i mnoštvo devojaka i žena koje žele da im usne deluju privlačnije
foto: promo
foto: promo

Većina dermatologa i estetskih hirurga danas se slaže u tome da su trajne supstance koje jednom zauvek povećaju usne nepreporučljive zbog toga što se ne mogu vaditi, ako vam se rezultat ne svidi, zatim postoji opasnost od granuloma, a opuštanjem tkiva tokom starenja može doći do promene oblika usana.

- Za usne apsolutno preporučujem hijaluronsku kiselinu neživotinjskog porekla, jer je savršeno kompatibilna s onom u našem organizmu. Prednost popunjavanja usana hijaluronskom kiselinom je u tome što posle tretmana izgledaju prirodno, a otoci su beznačajno mali i traju vrlo kratko. Nipošto ne bih preporučila trajne filere, jer je jednom dobijen rezultat, čak i ako vam se ne dopadne, nepovratan, a postoji i mogućnost stvaranja granuloma tokom godina – kaže dr Željka Cabunac, internacionalni trener za primenu hijaluronskih filera iz Centra za estetetiku i antiejdžing Cabunac.

Postoje dva tipa korekcije usana hijaluronskom kiselinom. Kvalitativna korekcija usana se odnosi na antiejdžing tretmane koji usnu čine svežom, mlađom, jedrom, sočnom, uz minimalno povećanje.

- Usna se u stvari podmlađuje za desetak godina. Ovo je metod koji se uglavnom preporučuje osobama starijim od 40 godina. Kvantitativnom korekcijom usana povećava se volumen i rešavaju se asimetrije – objašnjava doktorka Cabunac i dodaje da hijaluronska kiselina ne može da stvori karikaturno veliku usnu.

- Fileri ovog tipa su privremenog karaktera, što im je velika prednost jer pri promeni mode i statusa mišića usled starenja postoji i dalje mogućnost da birate izgled svojih usana, svaki put ponovo.

TAGOVI: nega lica
makonda-tracker