Bojana Stefanović: Lepota u pupoljcima

Šarmantna glumica Bojana Stefanović dekorativnom kozmetikom eksperimentiše pred večernje izlaske kada oponaša stil šminkanja pedesetih godina pa na trepavice stavlja belu maskaru, a na usne crveni ruž
0
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

Zbog posla koji zahteva scensku šminku, tridesetogodišnja glumica Bojana Stefanović trudi se da preko dana koristi što manje šminke. Kod kozmetičara odlazi redovno i upotrebljava delotvorne maske koje njenoj koži vraćaju prirodni sjaj. Za večernje izlaske koristi belu maskaru i crveni ruž jer je to podseća na šminku koju su na svoje lice nanosile dame pedesetih godina prošlog veka. Brigu oko kose često prepušta frizeru, ali ipak najviše voli kada joj se leti nakon pranja na suncu osuši prirodnim putem.

MAKE-UP:

- S obzirom na to da zbog prirode posla često koristim tešku šminku, privatno se trudim da svoje lice što manje opterećujem pa tako preko dana upotrebljavam uglavnom samo Max Facktor korektor za podočnjake ili neki lagani puder, a na oči stavljam sivu senku. Kada izlazim uveče, volim da istaknem oči i tada na usne stavljam providan sjaj. Ponekad volim da se našminkam poput dama iz pedesetih godina prošlog veka, odnosno da stavim belu maskaru i crveni karmin.

LICE:

- Najćešće koristim kreme, antirid i serume za noć iz kolekcije Neostrata, jer mi oni najviše odgovaraju. Redovno odlazim kod svoje dugogodišnje kozmetičarke Nene koja mi stavlja maske na lice i radi mi potpuni piling kože jer to gotovo nikada ne stižem sama da uradim. Veoma mi je važno da mlekom za skidanje dekorativne kozmetike Neostrata posle predstave dobro očistim kožu od scenske šminke jer to mleko najbolje vraća mom licu prirodni sjaj.

TELO:

- Koža tela mi je dosta suva pa se tuširam gelom koji u sebi sadrži kreme za hidrantnost kože i uglavnom je reč o Dove proizvodima. U poslednje vreme shvatila sam da mi veoma odgovara Lush sapun za kupanje koji u sebi sadrži ulje i kondicioner za piling kože, a posle toga se uvek namažem Body Butterom ili nekom intenzivnijom kremom poput one nove Garnier Hiderlocking. One su jače i masnije od ostalih, što potpuno odgovara mom tipu kože.

KOSA:

- Kod frizera obično idem kada imam vremena, pa se ne feniram često. Najviše volim leto kada mogu da izađem napolje iz kuće sa mokrom kosom i pustim je da se prirodno osuši. Što se tiče preparata koje koristim za održavanje mojih vlasi, reč je o L’Oreal maski i šamponu, koji kosi daju poseban sjaj. Često izvlačim pramenove, ali sada kada je lepo vreme za tim nema potrebe jer mi kosa veoma brzo posvetli na suncu.

NOKTI:

- Na manikir uopšte ne idem jer ne mogu da podnesem da mi neko drugi turpija nokte, ali zato na pedikir odlazim redovno. Inače, imam kvalitetne nokte pa sa negom nikada nisam imala problema. Volim da ih mažem, a to umem i sama. Najčešće radim franch manikir ili mažem jarke boje, poput jarkocrvene, narandžastocrvene ili ciklama nijanse. Ponekad odem u salon samo da mi nanesu boju, a najviše volim Opi lakove pošto oni imaju najlepše nijanse crvene boje.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 242. broju magazina Story, 11. maja 2010. godine.

makonda-tracker