Ana Mitić: Make up igra bez granica

U želji da zadovolji svoju radoznalost, crnokosa voditeljka Ana Mitić svoje gotovo savršene crte lice ponekad voli da ukrasi neonskim bojama šminke koje stvaraju savršeni odsjaj na licu
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Voditeljka informativnog programa televizije Fox Ana Mitić, koja se nedavno ostvarila u ulozi majke donevši na svet sina Strahinju, šminku smatra sastavnim delom posla kojim se bavi i zahvaljujući čarobnom make upu gotovo uvek su joj pravilno istaknute lepe crte lica. Uz dodatno naglašene oči i usne, savršenom izgledu doprinose i njene jagodice prirodno izražene i sveže premazane tankim slojem scenskog rumenila.

- Nemam uzore u načinu šminkanja u klasičnom smislu te reči, ali s vremena na vreme kopiram stil nanošenja dekorativne kozmetike koji stvara blistave odsjaje na licu holivudske glumice Andželine Džoli. Dopada mi se i scenski look muzičke dive Dženifer Lopez koja najčešće nanosi braon nijanse oko očiju, što mi se izuzetno dopada. Inače, nisam sklona da šminku previše prilagođavam raznim prilikama za koje se sređujem. Naravno, kada je reč o večernjim prijemima, volim da mi lice zablista u punom sjaju, ali nemam običaj da vršim vizuelne transformacije na licu. Kada sam bila mlađa, mnogo više sam volela da ukrašavam lice, dok mi danas, kada sam gotovo svakodnevno pod studijskim reflektorima, to ponekad predstavlja opterećenje. Zato privatno koristim uglavnom korektor za predeo oko očiju, sjaj za usne i maskaru, a kada odem pod ruke profesionalaca, uopšte se ne mešam u njihov posao i potpuno se prepuštam umeću tih majstora. Koža mi nije problematična, ali je pomalo suva pa je često hidriram, koristim i preparate koji u sebi sadrže dosta vitamina C, a za predeo oko očiju nezamenljivi su mi Dr Murad preparati.

Budite umetnik pred ogledalom

Od profesionalnih šminkera često ćete dobiti savet kako je bolje da se šminka nanosi prstima, jer će tada make up izgledati najprirodnije. U tom slučaju, pudere i rumenilo trebalo bi nanositi laganim tapkanjem prstima u više pokreta, jer će ih tako koža najbolje upiti. Ako želite da vam lice ne sija i izgleda čistije, urednije i zategnutije, nanesite preko cele njegove površine lagani sloj pudera u prahu, čiji ćete višak odstraniti velikom četkom. Ukoliko želite intenzivniji efekat senke, koju bi trebalo nanositi kažiprstom i stavljati i izvan kapka, koristite olovku za oči u istoj boji kojom možete iscrtati rubove oka. Kada nanosite rumenilo ili senku, uvek poštujte sledeće pravilo - idite od manje količine ka većoj, jer je tako lakše odstraniti višak.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 156. broju magazina Story, 16. septembra 2008. godine.

makonda-tracker