Jelena Tomašević: Čar lepote

Iako pevačica Jelena Tomašević voli make up, trudi se da ne preteruje s nanošenjem šminke, smatra da su lepo uređeni nokti odraz ženstvenosti i kaže kako tajnu formulu za prirodnu boju kose zna samo njen frizer
4
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Dvedesetšestogodišnjoj pevačici Jeleni Tomašević šminkanje predstavlja pravo zadovoljstvo, ali da ne bi opterećivala svoju osetljivu kožu, trudi se da tokom dana upotrebljava što manje make-upa. Redovno odlazi kod kozmetičara, ali neretko i sama isprobava razne prirodne maske za čišćenje kože. Izuzetno vodi računa o svojim šakama, a iako ne voli lakirane nokte, uglavnom se opredeljuje za franch manikir. Najsrećnija je kada posle napornog dana ode u saunu, tursko kupatilo, đakuzi ili na relaks masažu.

MAKE-UP

- Pošto se godinama šminkam, naučila sam da to sama radim, ali ipak više volim kada tretman odrađuju profesionalni kozmetičari. Preko dana trudim se da na licu imam što manje make-upa jer imam osetljivu kožu, ali za večernje izlaske upotrebljavam nešto težu šminku. Obožavam da kupujem proizvode za ulepšavanje i imam baš dosta preparata od kojih su mi omiljeni maskara marke Lancome i puder Dior.

LICE

- Imam veoma osetljivu kožu lica, pa stoga redovno odlazim kod kozmetičarke Dragice Kuzman-Petrović, kod koje nabavljam kreme profesionalne francuske kozmetike PAB koje su najbolje i najviše mi prijaju. Konačno sam pronašla formulu koja mojoj koži daje hidratantnost, o čemu sam ranije mogla samo da sanjam. Dragica mi takođe nanosi i razne maske koje mom licu vraćaju prirodan sjaj i neku vedrinu. Inače, ne pada mi teško i da sama kod kuće stavljam maske na prirodnoj bazi. Najčešće na lice nanosim med koji kasnije isperem mlakom vodom ili mlekom.

TELO

- Izuzetno mi je važno da sve što nanosim na telo bude mirišljavo, tako da su upravo sva moja mleka i kupke predivnih mirisa. U prodavnicama najčešće kupujem Nivea mleka i Dove kupke, koje koristim već godinama. Obožavam odlaske u spa centre, gde redovno posećujem saunu, tursko kupatilo i đakuzi, što mi baš prija. Često praktikujem i relaks masaže. Sada, kada je leto, koristim i kreme s velikim zaštitnim faktorom pošto sam bele puti pa mi se često dešava da izgorim.

NOKTI

- Izgled noktiju veoma mi je bitan jer odražava ženstvenost i smatram da bi svaka dama morala da ima uredno sređene nokte. Na dve nedelje redovno odlazim na manikir i pedikir kod Ivana i Stevana Dogandžića u salon Body and Nails, koji se brinu o meni već godinu i po dana i stvarno to sjajno rade. Ne volim preterano lakove u boji, uglavnom radim samo franch,  a otkrila sam i gel koji štiti moje prirodne nokte i omogućava im brži rast. 

KOSA

- O mojoj kosi već pet godina brine Aleksandar Kapriš. Redovno odlazim u njegov salon i više ne brinem sama o svojim vlasima. On upotrebljava profesionalne preparate marke Fama koji prijaju mom tipu kose. Godinama se farbam, a u poslednje vreme dosta žena me je pitalo koju farbu koristim jer mi boja deluje veoma prirodno. Tu tajnu formulu zna samo moj frizer.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 253. broju magazina Story, 27. jula 2010. godine.

makonda-tracker