Iskra Brajović: Čarolija crvene nijanse

Mada na sceni uživa u šminkanju, glumica Iskra Brajović van nje više voli da pravi razne frizure od svoje kose koju preliva ekstraktom kane
0
1 / 4 Foto: Marko Poplašen

Dvadesettrogodišnja glumica Iskra Brajović koja ima zapaženu ulogu Linde u mjuziklu Kosa umesto testiranja raznih preparata za ulepšavanje, prednost daje održavanju lične higijene. I dok pre predstave voli da se prepusti iskusnim šminkerima, privatno koristi samo krejon i sjaj za usne, a najviše pažnje poklanja svojoj bujnoj, kovrdžavoj kosi koju je donedavno sama sređivala. Svoje telo ukrasila je dvema tetovažama koje joj mnogo znače, a s obzirom na to da nema problema sa celulitom praktikuje samo brzo hodanje.

KOSA

- Imam veoma gustu i kovrdžavu kosu koja se teško oblikuje i češlja, pa je najradije nosim puštenu. Donedavno je uopšte nisam ni farbala, ali sam pre nekoliko meseci na nagovor prijateljice stavila L'Erbolario, biljni preparat sa ekstraktom kane, pa moja kosa ima crvenkast odsjaj. Pošto su mi vlasi suve koristim šampone i pakovanja iz linije Schauma ili Gliss Kur Schwarzkopf, koji mi najviše prijaju. Ne volim da nanosim nikakve gelove ili pene za kosu, čak i u predstavi Kosa gde su svi natapirani imam samo jednu šnalicu. Donedavno sam se i sama šišala, ali kad sam se preselila na Novi Beograd upoznala sam frizerku Violetu koja ume sa mojom kosom.

TELO

- Pošto mi je koža prilično suva koristim Dove gelove za tuširanje ili Freeman preparate koji prelepo mirišu, a trenutno uživam u aromi kokosa i manga. Nezi tela poklanjam najviše pažnje i tuširam se tri puta dnevno. Najvažnije mi je da sam čista i da lepo mirišem, jer se onda osećam mnogo bolje, šta god da obučem. Na svu sreću nemam celulit, ali preventivno koristim Guam kremu na bazi algi. Iako imam taman ten, leti nanosim kreme za sunčanje sa najvećim faktorom zaštite jer ne želim da imam isuviše preplanulu kožu. Ranije sam redovno išla u teretanu, a sada praktikujem brzu šetnju. Imam dve tetovaže koje mi mnogo znače, ali ne bih se više tetovirala. Prvu sam uradila za osamnaesti rođendan i to je mala sirena Arijel iz mog omiljenog crtaća, a druga je slika mačke koja sedi na mesecu, jer sam veliki ljubitelj mačaka.

LICE

- Do sada nisam nikad bila kod kozmetičara, jer imam čisto lice koje na svu sreću ne zahteva posebnu negu. Koristim običnu, univerzalnu kremu Nivea koja mojoj koži daje neophodnu vlažnost. Ponekad leti koristim bebi ili Dove sapun za umivanje. Genetski sam nasledila tamnije podočnjake i ranije sam ih skrivala korektorom, ali sada to više ne radim, jer sam shvatila da su oni deo moje fizionomije. Neretko isprobam neku masku za lice, ali generalno izbegavam sve preparate sa mnogo hemije.

MAKE-UP

- Kada sam u pozorištu ili na nekom snimanju, uživam da se prepustim rukama profesionalaca i da vidim kako moje lice može da se menja. Privatno se veoma retko šminkam i ističem samo usne i oči. Koristim Labello ili neki sjaj za usne, a na donju liniju oka stavljam vodootporni krejon Artdeco, kao i moja mama. Za make-up u pozorištu kupujem pudere i korektore Max Factor, a kod kuće ih uopšte ne držim. Kada izlazim uveče umesto jake šminke, radije ističem kosu i stavljam lepe minđuše. Nikada ne propuštam da pre spavanja skinem šminku sa lica, a koristim vlažne maramica Nivea.

NOKTI

- Kao mala svirala sam klavir tako da od tada imam naviku da potpuno skraćujem nokte jer mislim da ne bih ni mogla drugačije da funkcionišem. Vodim računa da su uredni i veoma čisti, zbog čega retko nanosim i lakove jer sam perfekcionista i ne dopada mi se kada se i najmanje iskrzaju. U retkim prilikama nanosim Max Factor lak bordo boje.

Jelena Kulović

Tekst je objavljen u 245. broju magazina Story, 1. juna 2010. godine.

makonda-tracker