Suzana Mančić: Botoks avantura

Voditeljka Suzana Mančić oduvek je vodila računa o svom izgledu, redovno odlazi na masažu tela i na botoks tretmane lica u proverene kozmetičke salone
4
1 / 7 Foto: Marko Poplašen

Otkada se pojavila na malim ekranima, voditeljka Suzana Mančić važila je za damu od stila. S obzirom na to da je godinama u javnom poslu, ona je odavno shvatila da svom izgledu mora da posvećuje veliku pažnju. Rado ide na masaže koje je relaksiraju, a najviše računa vodi o svom licu. Redovno odlazi na botoks tretmane, a odskora na isti način tretira i kožu vrata.

ŠMINKA

- Uglavnom se sama šminkam, zato što to volim. Još kao devojčica, uživala sam da isprobavam razne kombinacije i uzimala puder, karmin i maskaru od moje majke. Kasnije sam kupovala fore od profesionalnih šminkera. Zbog prirode posla kojim se bavim uvek mi je bio dostupan profesionalni make-up sa dosta pigmenta. Ranije sam volela da stavljam veštačke trepavice koje sam nabavljala u inostranstvu, ali sam nedavno otkrila preparat New lash nakon koga mi umeci više nisu potrebni. Volim svoje lice i najbolje ga poznajem, tako da sama mogu da istaknem vrline i prikrijem mane. Šminku obavezno skidam svake večeri pred spavanje. Uglavnom koristim masna Nivea mleka.

NEGA TELA

Izuzetno vodim računa o nezi tela. Godinama redovno odlazim na masažu jer me to opušta. Ne znam šta moja kozmetičarka koristi, ali mi izuzetno prijaju eterična ulja koja savršeno odgovaraju mojoj koži. Kod kuće, posle svakog tuširanja, obavezno nanosim mleko za telo koje mora da bude masno jer mi je koža suva i najčešće biram Niveine preparate. Pilinge radim kod kozmetičara, a kod kuće ih ne koristim. Redovno upotrebljavam antirid kreme i La perlin serum za predeo oko očiju sa kavijarom.

LICE

Lice negujem tako što posle svakog umivanja stavljam i serume i kreme. Za dan koristim blažu, a uveče jaču noćnu kremu. Pred spavanje na dekolte i vrat nanosim pomadu sve do korena kose. Lice botoksiram redovno. To mi se dopada zato što mi momentalno ispegla borice. Imam izraženu mimiku i to na najbolji način osvežava lice. I ranije sam odlazila kod brojnih lekara, ali sam tek kod doktorke Jane pronašla savršenstvo. Ona pravi razne kombinacije i koktele koje ubrizgava sa lakoćom i u malim količinama tako da nakon tretmana lice ne izgleda kao da je ukočeno. Jednom godišnje odlazim na sistematski piling lica.

NOKTI

Bog nikome ne da sve pa tako nije ni meni što se tiče noktiju. Od kada su se pre dvadeset godina pojavili veštački nokti stalno sam ih imala. Nije mi bilo teško da svojevremeno putujem u Split kako bih u jedinom salonu u bivšoj Jugoslaviji sređivala nokte. Ipak, ovog leta sam odlučila da skinem veštačke nokte i sada imam svoje kratke i prirodne. Ne idem čak ni kod manikira i ne mažem ih. Izgleda da sam sazrela i da sam sebe prihvatila onakvu kakva jesam.

KOSA

Dugo sam se farbala i sređivala kosu sama. Ali, shvatila sam da grešim pa sam svoju kosu prepustila frizeru Aleksandru Kaprišu. On brine o njenoj boji i dužini, a moj jedini zahtev jeste da ona ne bude žuta i oštećena. Frizer mi je pomogao i da mi kosa poraste i dostigne dužinu koja mi se trenutno sviđa. Ne opterećujem se koje preparate koristi, samo želim da bude lepa. Preko leta sama o njoj vodim računa. Kada sam na moru, posle svakog izlaska iz vode kosu isperem slatkom vodom.

Ksenija Konić

Tekst je objavljen u 214. broju magazina Story, 27. oktobra 2009. godine.

makonda-tracker