Ana Rađen: Letnja avantura

Pevačica Ana Rađen pronašla je idealan balans kozmetičkih sastojaka koji pogoduju njenoj osetljivoj koži, kada nije na sceni koristi make-up nežnih nijansi, a sjaj za usne gotovo uvek izbegava
7
1 / 5 Foto: Petar Đorđević

Iako je već deset godina na estradnoj sceni, što joj je pored profesionalnog šminkanja nametnulo i intenzivniju negu lica, pevačica Ana Rađen u poslednje vreme iznova razotkriva male kozmetičke trikove i preparate koji najviše pogoduju njenoj osetljivoj koži. Nakon porođaja njena koža se ponaša neuobičajeno zbog čega je morala da pronađe nove proizvode, kako one za negu lica, tako i čitav asortiman onih koje koristi za kosu, telo i nokte.

LICE

- U moju negu lica spada odlazak u salon za piling kože, a to radim svaki dugi, treći dan, dok za njegovo svakodnevno čišćenje upotrebljavam sapune koji u sebi sadrže dosta mleka i ne oštećuju kožu. Šminku skidam vlažnim maramicama. Sa kremama još eksperimentišem jer nakon trudnoće nikako ne mogu da pronađem odgovarajuću, osim jedne masne Diorove koja mi za sada prija kao noćna krema. Razni kozmetičari mi preporučuju profesionalnu kozmetiku sa kojom oni rade, ali se te kreme ne odražavaju prijatno na moju kožu.

KOSA

- Prirodna boja mi je tamnomahagoni, ali se već deset godina farbam u plavo, mada sam u međuvremenu nakratko bila i crvenokosa, crnokosa i brineta. Međutim, blajhanjem sam još pre nekoliko godina oštetila vlasi i sada moram izuzetno da vodim računa o tome čime ih tretiram. Ne koristim gelove i lakove, a nakon dve godine uz pomoć farbi na bazi biljnih ulja i onih koje u sebi nemaju amonijak uspela sam da oporavim kosu. Sada na nju pakovanje stavljam svaki put posle pranja, a šamponi su mi najčešće na bazi ulja od žitarica. Retko idem kod frizera i volim dugu kosu o kojoj više sama brinem.

TELO

- Nije mi bilo jednostavno, ali sam kilograme nakon porođaja uspela da skinem vežbama i dijetama. Volja je u mom slučaju bila presudna. Praktikovala sam šetnje, trčanje i brzo hodanje, kod kuće sam vežbala na sobnom biciklu po pola sata dnevno, a ponekad radila trbušnjake i dizala lakše tegove. Suprug mi je kupio i Nintendo Wii na kome uspešno savladavam izazove raznih sportova i tako dodatno skidam masne naslage.

ŠMINKA

- Koristim L’Oreal i Max Factor maskare i blaže, uglavnom bronzano, rumenilo koje mi na adekvatan način ističe obraze, a upotrebu karmina i sjaja za usne zabranio mi je suprug jer želi svaki čas da me ljubi. Dozvoljava mi jedino da koristim labelo jer mu sve što u sebi ima boju smeta. Kada je o puderima reč moj izbor su oni marke Mac i Artdeco. Njihov asortiman raznih nijansi ume da napravi čaroban ten.

NOKTI

- Nokte na rukama i nogama negujem sama i veoma retko odlazim na pedikir i manikir. Volim Opi lakove koji mi, iako radim dosta oko bebe i često kvasim ruke, na rukama traju i po dve nedelje. Odlučujem se za crvene ili bordo nijanse, ali mi se nipošto ne dopadaju nacrtani cvetići i zmajevi ili neke druge aplikacije na noktima.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 200. broju magazina Story, 21. jula 2009. godine

makonda-tracker