Jelena Mrđa: U ritmu prirode

Za glumicu Jelenu Mrđu osmeh je prirodan izraz, a da bi ga uz pakleni tempo života u Njujorku sačuvala, redovno vežba jogu i meditira trudeći se da šminku koristi samo kada je neophodna
0
1 / 5 Foto: Marko Todorović

Dvadesetdevetogodišnja glumica Jelena Mrđa, koju je srpska, ali i svetska publika upoznala zahvaljujući filmu Tamo i ovde, vodi veoma dinamičan život na relaciji Njujork - Beograd. Ova mlada dama pokušava da ostvari svoje snove i postane holivudska zvezda, i svesna je toga koliko joj je na ovom putu važno da stalno radi na sebi i svom fizičkom izgledu. Zato uz redovnu negu, koja joj omogućava da deluje sveže i zdravo, upražnjava jogu i vipassana meditaciju, koje joj pomažu da uspostavi neophodan sklad između duha i tela.

MAKE - UP

- Nedavno sam konačno naučila da se sama našminkam, a pre toga sam koristila uglavnom samo maskaru, i to u neograničenim količinama. Zavisna sam od nje, a ostalu dekorativnu kozmetiku koristim u skladu sa svojim raspoloženjem ili prilikom. Volim da me šminkaju i gotovo sve što znam o tome, naučila sam od profesionalnih šminkera. Od mame sam prihvatila pravilo da koristim vrhunsku kozmetiku ili da ništa ne stavljam na lice. Lancome je firma kojoj sam verna, ali sam u Americi otkrila Mac i Bobbi Brown koji su takođe fenomenalni. U neseseru imam i Chanel, kao i Clinique, i sve to kombinujem.

LICE

- Idem redovno kod fitoterapeuta koji ima prirodne maske i preparate i smatram ga pravim mađioničarem kad je reč o koži. Lice mi je osetljivo, pa moram uvek dobro da ga očistim. Za skidanje šminke koristim Lancomovo mleko za osetljivu kožu. Svako veče očistim lice i ostavim ga da diše. Ujutru namažem dnevnu kremu za osetljivu i suvu kožu i pazim da ima zaštitni faktor u sebi. Jednom nedeljno stavljam glinu na lice.

TELO

- Uvek mažem mleko za telo posle tuširanja. Pored masaže lica, obožavam i masažu tela i uvek koristim preparate sa zaštitnim faktorom, čak i zimi. Za moj izgled veoma je značajno to što redovno vežbam jogu i upražnjavam vipassana meditaciju. To mi donosi mir i pomaže da lakše podnesem svakodnevni stres kojem sam izložena.

NOKTI

- Veštački nokti su mi bili interesantni ranije, a sad su mi zaista grozni. Trenutno sam zaljubljena u tirkizni lak koji sam nedavno otkrila. Volim da idem na manikir i pedikir, ali umem i sama to da radim. Bez obzira na to da li sam u žurbi ili ne, vodim računa da mi nokti uvek budu sređeni.

KOSA

- Već godinama kosu farbam i šišam kod frizera Marka Pantića. Nije mi teško da priznam kako sa kosom ništa ne umem da uradim sama, osim da je operem što radim svaki drugi dan. Jedno vreme bila sam plavuša, a nedavno sam se vratila tamnosmeđoj boji i čini mi se da ta nijansa uz moj ten deluje mnogo prirodnije.

Vera Nikolić

Tekst je objavljen u 250. broju magazina Story 6. jula 2010. godine.

makonda-tracker