modni trikovi

Nosimo ih svaki dan i omiljeni su deo garderobe skoro svake devojke: Ovo su 3 greške koje nam uništavaju farmerke (FOTO)

0
Farmerke su večni komad, inventar gotovo svih ormara i omiljeni su odevni predmet kojeg bi se retki odrekli. Idealne su za kombininovanje, spas kada mislimo da nemamo 'ništa u ormaru'. No bez obzira koliko nam znače i koliko ih smatramo otpornima i zahvalnima za održavanje neke greške s omiljenim modnim komadom ipak svi radimo...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Bez obzira koliko smo platili obožavani komad iz kojeg se praktično ne izvlačimo, verovatno svi želimo da potraje što duže. Kako bi u tome uspeli prilikom kupovine i održavanja svakako nekoliko stvari trebamo imati na umu. Otkrivamo vam koje su se greške verovatno svima dogodile i kako ih izbeći.

1. Prečesto pranje farmerki


'Najvažniji' komad svih ormara, iz želje da savršeno prijanja uz telo možda i prečesto peremo. I dok će pranjem omiljene farmerke vratiti oblik, tkanina bi se s vremenom mogla istanjiti i čak rasparati.

No pravila oko pranja farmerki su podeljena i dok neki stručnjaci tvrde kako 'najvažniji' komad svih ormara, treba prati svaka 4 meseca, što zvuči ipak malo ekstremno drugi se slažu kako ih treba prati nakon nekoliko nošenja, ali nikako u pretrpanoj mašini. 

 

foto: Shutterstock


Savet koji će svaka dama ODMAH usvojiti: Trik koji provereno izdužuje noge za 12cm (FOTO) 

 

2. Nošenje sitnica po džepovima


Ukoliko džepovi farmerki 'glume torbicu' pa u njima nosimo ruževe, mobine i razne druge sitnice, činimo čak dve greške. Osim što će deo farmerki izgubiti oblik, može ostaviti i trajne tragove.

Određena mesta na džepovima će prilikom trenja izbledeti te na koncu i puknuti. I iako džepovi povremeno mogu poslužiti kao 'čuvalice' mobilnih i sitnih stvarčica izbacite ovu naviku ako želite besprekorne farmerke.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker