BEAUTY REPORTER

Jesenji trendovi za savršen manikir: Boje koje dominiraju ove sezone

0
Nakon dolaska sa letovanja, naši nokti nalaze se u najboljem stanju. Sunce i morska voda učinili su da oni ojačaju i dobiju sjaj. Sada je vreme da ih očuvamo i spremimo za jesen i zimu
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nega noktiju i ruku podrazumeva redovno mazanje hidrirajućim kremama i uljima za zanoktice. Što se tiče oblika noktiju, treba pratiti njihov rast, to jest oblik polukružnog belog područja koje izvire iz korena nokta. Najčešće se pojavljuju ovalni, okrugli i okruglo-četvrtasti oblici. U poslednje vreme najaktuelnija su dva oblika.


* Ovalno-četvrtasti nokti sve više dobiju na popularnosti jer izgledaju prirodno, a odlično izgledaju u kraćoj i dužoj varijanti.


* Ako volite tradicionalan izgled noktiju, odaberite ovalni stil. Iako nisu toliko čvrsti kao četvrtasti ili ovalno-četvrtasti, sigurno daju ženstveniji izgled noktiju. Ovaj oblik savršen je za osobe koje imaju kraće prste jer stvara utisak njihove izduženosti.

 

Da li ste u korak s trendovima? Pogledajte kako se manikir menjao tokom godina (VIDEO)

 

foto: Shutterstock

AKTUELNE NIJANSE

 

Boje koje ćemo viđati na noktima ove jeseni biće u luksuznim i raskošno zagasitim, jakim i teškim nijansama, ali i jarkim tonovima, poput duboko crvene. Pored ovih vamp nijansi, jesenju sezonu obeležiće i svetle, sunčane, nežne boje. Biće trendi obojiti nokte u pastelne nijanse koje nisu klasično jesenje i više podsećaju na leto. Pasteli su idealni za septembar, kraj leta i prelazak u jesen. Odlično će se slagati sa vašim preplanulim tenom i dodatno ga istaći. A kada toplim i nežnim bojama nalakirate nokte usred jeseni, to će vam popraviti raspoloženje, podići energiju i podsetiti vas na leto. Zamućena roze nijansa uvek je u modi i zato probajte inovativne tonove ovog večnog pastela u prljavo, zamućenoj i zagasitoroze varijanti. S ovim nijansama na noktima, na mladalački, neopterećen i vrlo trendi način prebrodićete prelazak u novo godišnje doba.

 

Mat manikir: 10 savršenih ideja za jesen/zimu

 

ŠIROK SPEKTAR BOJA

 

Klasične boje jeseni vladaće i ove sezone, a raskošna paleta podrazumeva zagasite tonove tamnozelene, ljubičaste i rubincrvene. Ukoliko su ove boje vaše omiljene, ne morate da čekate jesen kako biste nalakirali nokte. Bićete u trendu i ako odmah počnete da ih nosite. Za razliku od tradicionalne jesenje palete, ove sezone nosiće se i boje koje više podsećaju na leto: pastelne, svetle, sjajne i sunčane... Jesen ne može da prođe bez čulnih nijansi zemlje i čokolade, kao i svetlijih tonova, nude i karamel, koje će vašim noktima i celom jesenjem izdanju dati neodoljivu dozu elegancije. Bilo da se odlučite za mat verziju ovih lakova ili one svetlucave sa dodatkom štrasa i sjaja, ove boje predstavljaju pun pogodak za jesen.

( Piše: Jelena Laptošević, manikirka Comestic studio by JV )
makonda-tracker