jednostavno je!

Nikad više vam se neće videti podbradak! Trik poznatih lepotica zbog kog im SVAKA fotografija izgleda SA-VR-ŠE-NO

0

Svesni smo da mnoge poznate ličnosti ne izgledaju identično uživo i na fotografijama, a u tome im ne pomaže samo fotošop. Kako ispasti prelepo baš uvek?

Riz Viterspun pronašla je sjajan trik za slikanje
Riz Viterspun pronašla je sjajan trik za slikanjefoto: Clinton H. Wallace/Photomundo / Splash / Profimedia, Instagram, reesewitherspoon

Slavne dame, čak i one u izuzetnoj formi, neretko na paparaco i spontanim fotografijama imaju podbradak i deluju otečeno i manje atraktivno nego na onima koje dele na svojim profilima na Instagramu.


Ne mora krivac da bude višak kilograma (mada je s njim još primetnije), već je uglavnom problem u lošim uglovima i prirodnom izgledu kože, a koliko god normalna pojava to bila uglavnom će nas naterati da kažemo – briši to, ne objavljuj nigde!


Kako objašnjavaju eksperti, poznate lepotice uspevaju da izgledaju potpuno drugačije na svojim "ispoziranim" fotografijama na prvom mestui zbog uglova, dok je fotošop u drugom planu i ne koriste ga svi.

 


Dobro je poznato da loše osvetljenje ili ugao fotografisanja mogu potpuno da unište selfi i dodaju kilograme i godine, kao i da dobar krije sve što nam se ne dopada.


Renata Cezar, koja je osnovala Umetnost fotografisanja, ističe da je pravilnim odabirom ugla moguće sakriti čak i nešto veliko i upečatljivo kao što je podbradak. Kako to izvesti?

 


Kad se nađete ispred objektiva, ne držite bradu onako kako to obično činite – napominje ona. – Isturite je u blagi luk, kao da ispod nje držite breskvu.


Ona ističe da u prvim pokušajima može delovati pomalo neprirodno slikati se tako, ali da će rezultat sigurno biti sjajan, kao i da je ovo tehnika koju koriste Riz Viterspun, Kendal Džener i Kloi i Kim Kardašijan.

 


Isto tako, postoje još neke sitnice koje mogu da pokvare vaše fotografije: loša nijansa pudera, nepravilno konturisanje, skretanje fokusa pri šminkanju na usne umesto na oči...

 

 

makonda-tracker