uštedite novac i energiju

OVI TRIKOVI MNOGO ZNAČE: Evo kako da vam brushalter izgleda kao nov i posle godinu dana

0

Potraga za novim grudnjakom jedna je od najvažnijih i najzahtevnijih kada pričamo o ženskom šopingu, pa svakoj devojci znači ako može da produži rok trajanja svog brushaltera

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Trik je u pravilnom pranju grudnjaka. Ne radi se samo o higijeni — pravilnim pranjem duže će trajati, pružaće adekvatnu potporu grudima i garderoba će lepše stajati!


Perite ga na dva nošenja


Grudnjak treba prati posle svakog drugog, eventualno trećeg nošenja. Tako će duže zadržati oblik i elastičnost. Uglavnom se nosi oko 10–12 sati dnevno i, kao i svaka odeća uz telo, upija masnoću iz kože i od dezodoransa, ali se i rasteže, pa gubi elastičnost, a od habanja i oblik. Ako ste već uložili veći novac u kvalitetan grudnjak, potrudite se da vam što duže traje.

 

 

Veš mašina skraćuje rok trajanja


Nema tu mnogo dileme. Ručno pranje je jedini ispravan način.

 

Konstrukcija grudnjaka je veoma komplikovana i sastoji se od mnogo delova. Modeli sa žicom vrlo brzo propadnu ako se peru u mašini. Tečnim deterdžentom operite grudnjak u lavabou, ne treba vam više od četiri do pet minuta, i okačite ga preko šipke za zavesu za tuš ili na držač za peškire.


Slažite korpu u korpu


Nema potrebe za posebnim kesama za čuvanje veša. Sklopite korpice i odložite tako da ih ništa ne pritiska. Kad putujete, spakujte ih između meke odeće, to će ih dovoljno zaštititi.

 

Četiri komada godišnje je mera


Najkomfornije je da imate četiri komada godišnje. Otprilike biste ih nosili oko 90 do 100 puta. Menjanje grudnjaka omogućava materijalu da povrati oblik i elastičnost između nošenja.

 

 

makonda-tracker