njene tajne

OVO SVAKA DAMA OD STILA MORA DA ZNA: 5 bezvremenskih saveta Odri Hepbern koje moramo usvojiti

1

Znamo i zbog čega Odri Hepbern važi za ikonu stila za sva vremena...

foto: Profimeda
foto: Profimeda

1. Manje je više

 

Ovo „pravilo stajlinga“ nije novo, ali je baš zato važnije. Odri Hepbern je poznata po bezvremenskom stilu i klasičnim modnim komadima. Njen moto: osnove od dizajnera, a ostalo može biti i sa police. Umesto da se "nakitite" sa nepotrebnom količinom "fensi" odeće i dodataka koji traju najviše jednu sezonu, uložite u visokokvalitetne klasike koji dolaze s izvrsnim kvalitetom, jednostavnim, ali savršenim krojem i minimalnim detaljima. Baloneri, haljine bez rukava i balertank bili su među svim favoritima lepotice sa filmskih platna.

2. Manje je više ― važi i za dizajnerske komade

 

Ovo pravilo za stil povezano je s prvim. Kad se Odri proslavila, najpoznatije modne kuće stale su u red za oblačenje nove zvezde na filmskom nebu. Ali, iako je Odri volela dizajnerske komade, i dalje ih je štedljivo koristila. Dovoljan je jedan top komad po izgledu! Kombinacija Šanelovog kostima s Hermès torbom i Diorovim sunčanim naočalama za Odri nije dolazila u obzir! Oni koji previše žele mogu da postignu suprotno, i to je Odri znala! 

3. Naglasite prednosti

 

Možda zvuči nezamislivo, ali ni Odri nije odgovarala uobičajenom idealu lepote tadašnje holivudske fabrike snova. Nije bila zaobljena i bujna poput Merilin Monro, ali ni graciozna poput Grejs Keli, a još je bila i brineta: Odri je znala za svoje navodne „nedostatke“ i nije je bilo briga! Glumica je ostala svoja, pa je napravila vlastiti brend od svog tipa, u čemu je naglasila svoje prednosti. Tako je volela svaki izgled koji je mogla kombinovati sa širokim kaišem oko struka. To je njeno usko središte postavilo u centar pažnje i dočaralo nekoliko dodatnih oblina.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

Odri Hepbern
foto: Profimeda



4. Najbolji prijatelj devojke: sunčane naočare

 

Odri je neke modne komade učinila svetski poznatima. Legendarna scena u „Doručku kod Tifanija“, u kojoj glumica stoji u haljini od koje zastaje dah neće nikada biti zaboravljena. Bio je to trenutak rođenja „male crne haljine“ i time, sve do danas, oličenje elegancije. Ali, nije samo jednostavna koktel haljina bila Odrin zaštitni znak - i velike crne sunčane naočare pojavljuju se u bezbroj njenih stajlinga. Razlog je jednostavan, ali i genijalan: dodatak je, između ostalog, poslužio i kao trendi sredstvo za skrivanje „onih dana bez šminke ili kratkih noći s malo sna“.

5. Budi svoja

 

Mnogo više od modnog smisla, suština i srž ove glumice ostaju nezaboravni. Uvek ljubazna i s osmehom, ali odlučna i samopouzdana, radila je šta je htela i nije dala da je odvrati ili promeni ponekad nemilosrdna holivudska fabrika snova. Budi svoja i možeš samo pobeđivati, posebno što se tiče mode i stila!
 

 

makonda-tracker