SAVETI IZ KUĆNE RADINOSTI

NISTE NI SLUTILI ŠTA MOŽE POSLUŽITI, A SVE TO VEĆ IMATE! Evo šta treba da radite da vam se NE STVARAJU ŽULJEVI od obuće

0

Preuska ili neudobna obuća nikada nije prijatna za nošenje, posebno u letnjim danima. Međutim, pomoću ovih trikova iz kućne radinosti možete se rešiti žuljeva na stopalima.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako vas cipele žuljaju oko pristiju, možete ih staviti na 24 sata u frižider! Uz to, u njih treba postaviti vrećicu napunjenu vodom, koja će je pretvarati u led, a time će rasti i volumen koji će proširiti cipelu. Osim vode, cipele možete natrljati običnim alkoholom, a on će prilikom sušenja otpustiti materijal i učiniti ga mekšim.

Cipele možeš rastegnuti i tako da preko noći u njima ostavite zgužvane vlažne novine. Dok se listovi budu sušili, postepeno će se širiti, te će se tako i unutrašnjost proširiti.

 

Kada hožete razgaziti nove sandale, obujte ih na debelu, zimsku čarapu i hodajte tako nekoliko sati, što će dati instant rezultate.

 

Postoji još trikova sa sredstvima koje svi imamo u kupatilu.

 

Prvo, namažite cipelu kremom za ruke pre obuvanja. Ovo rešenje je jednokratno.

 

Drugo rešenje se odnosi na dezodorans; dezodoransom u spreju pređite unutrašnjost cipela s naglaskom na mesta na kojima se lakše stvaraju žuljevi. Ako ne koristite dezodorans u spreju, možete staviti i dečji puder.

 



 

makonda-tracker