mali trik

ČESTO SE DVOUMITE OKO IZBORA? Ukoliko imate ovaj oblik lice, sve naočare će vam dobro stajati!

0

Svake godine su u trendu neki novi oblici naočare, a vi izaberite po vašoj meri

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Uz nakit, danas su i naočare postale modni dodatak kojeg svaka žena vrlo rado nosi. Razni oblici i uzorci ponekad ti otežavaju izbor, pa se često može dogoditi da pogrešiš u odabiru onih pravih naočaRa. No kako kod naočara, tako postoje pravila i kod odabira nakita, poput naušnica ili ogrlica

 

1. Ovalno lice

 

Glasi za najidealniji oblik lica zbog svojih uravnoteženih proporcija. Neke od poznatih žene koje imaju ovaj oblik lica jesu Kate Hadson i Džesika Alba. Lice ovalnog oblika ima naglašene jagodice, a osobama s ovim oblikom pristaju gotovo sve frizure. Ipak, kada je reč o odabiru naočara i nakita, trebala bi obratiti pažnju na ove savete:

 

foto: Profimedia

Naočare i nakit koji ti pristaju:

 

Ako imaš ovalno lice ne možeš puno pogrešiti - zaobljeni oblik daje ti priliku da nosiš bilo koji stil, a pogotovo onaj malo odvažniji. Predimenzionirane naočale širokih okvira idealne su za tebe, a ako se odlučiš na jarku boju ili razigranu teksturu, sigurni smo kako nećeš ostati nezamećena. Izbegavaj uske okvire jer bi mogli dodati nepotrebnu dužinu tvojem licu.

 

Budući da su ovalna lica sama po sebi već prilično dugačka, idealan je nakit za ovaj oblik onaj koji ne izdužuje lice dodatno. Umesto dugih odaberi one kraće ogrlice, a kada su u pitanju naušnice, one kraće najviše će ti odgovarati jer stvaraju iluziju širine oko vilice.

 

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker