važni trikovi

Važno je da vam ne bude taman: Ovu odeću uvek kupujte za broj veću ili manju

0

Određeni odevni komadi se skupaju prilikom pranja i šire tokom nošenja, zbog čega je važno da ne kupujete onu koja je uprodavnici kao krojena za vas.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Odeća koja se skuplja (i zato kupujte komade za broj veće)

 

1. Majice

 

Obične majice s velikim procentom pamuka žrtve su skupljanja, a i one s primesama poliestera također iz perilice izlaze manje.

 

2. Majice s kragnom

 

Često se nakon pranja i sušenja skupe upravo u području kragne, pa ih više ne možemo zakopčati ili jednostavno izgledaju čudno na tom području.

 

Trčaćete i đuskati u njima BEZ MUKE: Imajte na umu ovih šest stvari i shvatićete da ŠTIKLE NISU BAUK

 

3. Vunena odeća

 

Vunena vlakna takođe se smanjuju u dodiru s vodom ili tokom hemijskog čišćenja, stoga birajte modele broj veće koji će vam ujedno biti i puno udobniji.

 

4. Čarape

 

Zašto biste bez razloga zaustavljali cirkulaciju u nozi svaki put kada morate navući čarapu? Bolje kupujte veće čarape.

 

5. Letne haljine s dodatkom viskoze

 

U prodavnici nam savršeno pristaju, a nakon svakog novog pranja sve su manje. Razlog za to su materijali od kojih se prave, a jedan od osetljivijih je viskoza. Ona se rasteže kad je mokra i skuplja pri sušenju, stoga proizvođači savetuju da se pere ručno. Naravno, retki od nas će ih poslušati, pa u tom slučaju radije birajte modele broj veće kako biste izbegli štetu.

 

foto: Profimedia

Odeća koja se rasteže (i zato kupujte komade za broj manje)


1. Helanke

 

Jedan od najomiljenijih ženskih odevnih predmeta u većini slučajeva izrađuje se s velikim udelom sintetičkih vlakana, što znači da će se s vremenom nepovratno raširiti.

 

Nebitno je koliko šta košta: Marija Kilibarda otkriva šta je potrebno za upečatljiv stil

 

2. Puloveri s poliesterom

 

Kao što ste primetili, šire se tokom svakodnevnog nošenja. Kada ih ujutro obučemo, deluju uže, a nakon nekoliko sati postaju vrećasti.

 

3. Najlonke od 50 i više dena

 

Nakon samo nekoliko pranja počinju da se šire u predelu kolena i gležnjeva.

 

Obavezno isprobajte i ovaj jednostavan trik koji produžava vek trajanja najlonkama i uz koji će čak i najjeftinije najlonke postati izdržljive.

 

makonda-tracker