Morate ih usvojiti

Stilista kraljice Bi vam donosi 10 genijalnih modnih pravila: Da, veoma je važno kakav donji veš nosite (FOTO)

1

Taj Hanter u svet mode ušao je pravo s koncerta Dajane Ros. Popularnom stilisti pevačice Bijonse vrata vrata sveta poznatih otvorila su se kada je majka njegove tada buduće najpopularnije klijentkinje postala stalna mušterija prodavnice u kojoj je uređivao izlog...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

On trenutno drži motivaciona predavanja i iščekuje momenat kad će se u izlozima pojaviti njegova knjiga. Ipak, Hanter slavu nije stekao ni za govornicom ni u knjižarama. Njegovo ime upisano je zlatnim slovima u modnu antologiju današnjice nakon dugogodišnje saradnje sa svetskom muzičkom zvezdom Bijonse, čiji je stilista bio skoro čitave dve decenije.

 

A post shared by Ty Hunter (@tytryone) on

Gotovo da nema osobe na planeti kojoj pažnju nije privlačio izgled kraljice R&B scene, kao i stilske transformacije od kojih je svaka bila malo remek-delo, piše Elle. Baš kao što je ona svojim pesmama i energijom na sceni pronalazila put do publike, Taj je svoju priču pričao njenim izgledom.

 

Bijonse u koži male Kim: Porodica Karter za veliki praznik iskoristila je sve jarke boje iz palete (FOTO)

 

Kako ste otkrili modu?

Nimalo iznenađujuće - na koncertu. Otac me je odveo na performans fenomenalne Dajane Ros u mom rodnom gradu Ostinu u državi Teksas i toliko sam bio fasciniran njenom garderobom i svim outfitima koje je menjala tokom nastupa da sam kući došao znajući samo jedno: želim da se bavim odećom!"

To je bio tek dečački san, a kako se on posle ostvario?

Jedan od mojih prvih poslova bilo je uređivanje izloga za nekoliko velikih prodavnica u Hjustonu. Zatim sam upoznao Tinu Nouls, koja je ubrzo postala moj stalni klijent. Posle dugogodišnje saradnje, stečenog poverenja, pa i prijateljstva koje se vremenom među nama rodilo, ukazala mi se mogućnost da stilizujem grupu Destiny's Child, u kojoj je jedna od tri devojke bila i Bijonse. Eto, tako je sve počelo."

Skoro dve decenije radili ste rame uz rame sa Bijonse na formiranju njenog više nego prepoznatljivog vizuelnog indetiteta, kako biste opisali Queen B stajling?

U tom periodu, dok sam je stilizovao, uvek sam birao 'timeless' izgled, tako da je to možda i najbolja definicija njenih tadašnjih nezaboravnih odevnih kombinacija. Ali, moj osećaj je da njen stil uvek, pa i danas, evoluira ka nečem novom i neistraženom."

Četiri meseca nakon porođaja pozirala naga: Bijonse oduševila armiju obožavatelja (FOTO)

 

Kako izgleda proces planiranja svetske turneje sa Bijonse? Sa kojim dizajnerima ste najbliže sarađivali? Šta je najvažniji trenutak iza scene?

Sve počinje 'brainstorming' sastancima sa njom i dizajnerima, a posle nekoliko takvih susreta počinjemo sa skicama. Kada one nastanu, odobre se kostimi i počinju fitinzi. Veoma je važno da odeća za turneju, pored spektakularnog izgleda, bude komforna i da može brzo da se presvuče. Uvek smo sarađivali sa kreatorima koje smo smatrali porodicom i sa kojima je lako napraviti tvist na modelu za jedan jedini dan, ako je potrebno. Izdvojio bih Živanši, Versače, Majkla Kostela, a ima tu i nekoliko 'upcoming' dizajnera. Iza scene ima mnogo važnih trenutaka, ali meni lično uvek su najviše značili uvodni taktovi poslednje pesme jer, u tom trenutku znam da sam preživeo sve promene autfita. To zaista ume da bude stresno, a tokom poslednje numere stres nestaje i prerasta u zadovoljstvo."

 

A post shared by Ty Hunter (@tytryone) on

Koji Beyonce-look vam je omiljen?

Svi stajlinzi iz spota 'Crazy in Love'. Obožavam ih jer su zaista postali vanvremenski i nezaboravni."

Jedno vreme stilizovali ste i njenu sestru Solanž Nouls, da li je teško istovremeno raditi sa dve sestre koje se razlikuju stilski?

Nije bilo teško, upravo njihove stilske razlike učinile su taj rad kreativnim i lakim."

Koji dizajneri su danas na vašem radaru?

Gridilus, Doup Tavio, Batista Kolekšns, Kendal Majls i jedan mladi 'upcoming' dizajner sa kojim sam blisko sarađivao, Entoni Mekdauel."

Kako uočavate mast heve komade sezone? Koji trendovi su vam trenutno zapali za oko?

Izuzetno se trudim da ne gledam trendove, već da ih započnem."

Za 1. zvanično pojavljivanje u javnosti nakon rođenja blizanaca odabrala je smaragdno zelenu: Kreacija pripijena uz telo Bijonse zaustavila vreme (FOTO)

 

Imate li neke nove projekte? Šta se zbiva sa Reflex Capsule Collection?

Trenutno radim na svojoj knjizi. Do sad sam držao dosta motivacionih predavanja i ne mogu da dočekam da krenem u promociju zajedno sa svojim novim saradnicima. Novi projekat sa 'Served Fresh' zove se 'With Passion' i uskoro ćemo objaviti datum kad će izaći. Takođe, važan mi je i projekat sa Gridilus u 'Concept Korea SS18' šouu koji će biti na ovom NYFW. Moj tim priprema i saradnju sa Čarming Čarlie. 'The Ty Hunter by Reflex' kolekcija odlično se prodala, a na sjatu će izaći i apdejt za novu sezonu."

 

A post shared by Ty Hunter (@tytryone) on

10 modnih pravila

 

1. Važno je kakav donji veš nosite!

 

2. Ne plašite se aksesoara.

 

3. Naučite koji modeli pristaju vašoj građi. Zavolite svoju figuru!

 

4. Neophodno je posedovati ogledalo u kome se vidi cela figura.

 

5. Miksujte printove.

 

6. Svaka žena treba da poseduje cipele u boji i štikle sa punom petom.

 

7. Svi moraju da imaju jedno ukrojeno odelo.

 

8. Pronađite idealan model farmerki i kupite ih u svim nijansama.

 

9. Samopouzdanje!

 

10. Ne shvatajte modu ozbiljno, zabavljajte se!

 

 

A post shared by Ty Hunter (@tytryone) on

 

makonda-tracker