saveti

Četiri pravila zavodljivih Francuskinja za vitku liniju i dobro zdravlje

0

Francuskinje, njihova gracioznost i vitka linija večita su misterija za sve druge žene. Sada su otkrivene neke od njihovih pravila koja biste trebali već danas da usvojite.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Elisa Goldenberg, novinarka portala mindbodygreen, se pre nekoliko godina  preselila se u Pariz, a nedavno je odlučila da sa svojim čitateljkama podeli tajne vitke linije prelepih Francuskinja. 

 - Činilo se da žene iz Pariza, s kojima sam svakodnevno provodila vreme, bez ikakvog truda održavaju besprekornu liniju, predivnu kožu i taj neki seksepil. Ipak, nikad nisam videla da je su pod stresom zbog toga hoće li stići na popodnevni trening ili da isprpbavaju novu dijetu ili nekakav detoks. Bila sam zaintrigirana - koja je njihova tajna? - piše Goldenberg.

 

 

1. Za Francuskinje ključna je umerenost

Iako je francuska kuhinja poznata po svojim kremastim umacima, sirevima, dekadentnim desertima i divnim vinima, Francuzi ne jedu stalno takvu hranu. A kad ju jedu, jedu male porcije, dovoljne da zadovolje želju. Francuska kuhinja je jako bitna stavka u životu tih ljudi, deo je kulture i regionalni ponos, ali to ne znači da će svaki obrok biti kao gozba. Ali, vino je deo svakog obroka, ponovo umereno. pije se jer pruža zadovoljstvo, polako i umereno.

 

2. One jedu pravu hranu

Retko ćete u francuskim prodavnicama pronaći bezmasnu ili detalnu hranu. Francuzi preferiraju punomasnu hranu, maslac, sve vrste sireva i dobar komad mesa. Ali to ima smisla, jer neobrađena hrana ima puni ukus i zadovoljavajuća je, pa je se i manje pojede za obrok. Često meso i riba uz dodatak povrća je obrok koji se najčešće vidi na stolu. Čak i maloj deci se poslužuje prava hana, a ne kašice, i od najmlađe dobi ih uče da jedu priborom.

 

3. Obrok služi za odmor i za uživanje u društvu porodice i prijatelja

Retko ćete videti Francuze da jedu brzu hranu, njima je ručak kao gozba. U hrani se polako uživa, a vreme se koristi kako bi se socijalizovali i odmorili. Porodični ručak nije samo hrana za telo, nego i za dušu i um. 

 

4. Francuskinje se fokusiraju na užitak

Jedna od ključnih stvari u zdravom životu žena u Francuskoj je i fokus na užitak, u svemu što radite, pa tako i u hrani. Filozofija je jednostavna - ako jedeš nešto što te ne zadovoljava, nije fino ili dovoljno, nije dobar obrok. Treba jesti hranu koja će ostaviti iza sebe osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva. A sve se svodi na ravnotežu.

 

 

makonda-tracker