FASHION EDITORIJAL

Moda kao stanje duha: 10 modnih zapovesti Elene Karaman Karić

0
Dizajnerka nameštaja i enterijera i vlasnica kompanije Lorca Design uživa u otkrivanju novih delova svoje duše u kojima pronalazi inspiraciju za svoj jedinstven stil koji se odlikuje etno-motivima i boho izgledom
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Stil je način na koji izražavamo sebe kroz modu i zapravo je jedna vrsta neverbalne komunikacije sa svetom oko nas. Iako smatram da i u tom segmentu utisak ostavljaju stav i harizma, a ne modni detalj ili haljina koju smo obukli, činjenica je da često način odevanja može da prenese izvesnu poruku ili da predoči stanje svesti. Na izvestan način, mi se predstavljamo tim kostimima u koje se pakujemo.

 

foto: Andreja Damnjanović

U zavisnosti od raspoloženja i duhovnog stanja, moj način prikazivanja sebe varira. Činjenica je da što sam više radila na sebi iznutra, bilo mi je sve manje bitno da se kitim spolja. Danas ću naći hiljadu svrsishodnijih, da ne kažem humanijih, načina da potrošim veliku količinu novca nego da ga uložim u neki preskup modni detalj.

 

Elena Karić pokazala kako je za sreću potrebno samo malo: Očaraće vas njena fotografija (FOTO)
 

foto: Andreja Damnjanović

Modne trendove u poslu ne pratim. Vodi me isključivo emocija i sve što stvaram proisteklo je iz nepresušnog fundusa moje mašte.

 

Ne mogu da kažem kako se trudim da bude tako, ali ono u čemu se pojavljujem u javnosti često nema veze s garderobom koju nosim privatno. Trudim se da poštujem dres-kod događaja na koji sam pozvana, inače bih se verovatno pojavljivala u joga pantalonama ili mojim hipi haljinama.

 

foto: Andreja Damnjanović

Ne želim ničemu da robujem, pogotovo ne trendovima. Ne prestaje da me fascinira jednostavnost i nepretencioznost mode brenda Brunello Cuccinelli i nikada mi nije žao da za njihove stvari potrošim novac, jer znam da je otišao u neku veću svrhu. Oduševljena sam poslovnom etikom Brunela Kučinelija, koji je uložio veliki kapital u svoje rodno selo, obnovio škole, pozorišta, a kod njega zaposleni nemaju radno vreme, već samo ličnu odgovornost vezanu za učinak.

 

Porodični selfi: Elena Karić okružena svojim momcima
 

Ideja društva u kome svaka majka može da napusti radno mesto da bi dočekala dete iz škole, skuvala ručak ili namirila porodicu naprosto me fascinira. Njegov model humanog kapitalizma, kako su ga nazvali, izučavao je tim stručnjaka sa Harvarda.

 

foto: Andreja Damnjanović

Brunello Cuccinelli kašmirski džemperi čine najveći deo mog garderobera.

Meni je najdraža kolekcija mog nameštaja Miladija, rađena s detaljima kristala. Oni su ugrađeni zbog svog lekovitog energetskog dejstva koje imaju na ljudski organizam.

 

Seksi Elena Karić: Vrele noći sa suprugom Jugoslavom (FOTO)

 

Takav nakit takođe volim da nosim, onaj za koji znam da je dobar za moj organizam u datom trenutku. A kristali mogu da nam izbalansiraju čakre, pročiste auru ili uravnoteže rad pojedinih organa.

 

foto: Andreja Damnjanović

Tradicionalista sam u svakom smislu pa otuda verovatno moja ljubav prema etno-nakitu i tom dizajnu uopšte. Boho izgled u skladu je s načinom na koji živim i doživljavam svet oko sebe.

makonda-tracker