Fashion editorial

Trend kao dodatak ličnom ukusu: 10 modnih zapovesti Anđelije Vujović

0
Poznata manekenka tvrdi da ne prati slepo modu, iako joj je ona profesija, već da je s godinama razvila sopstveni stil koji se menja u zavisnosti od njenog raspoloženja i priznaje da se savršeno osećala u modelima dizajnera Vlade Savića koje je nosila u editorijalu
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Ako moj modni stil baš mora da dobije neku etiketu, odabrala bih da na njoj piše glam rock. Najluđu modnu kombinaciju ne mogu da izdvojim, bilo ih je stvarno mnogo. Mnogo volim izazove, a takve kombinacije istovremeno su veliki izazov i inspiracija. Zbog toga sam sklona eksperimentisanju i na poslu i privatno.

foto: Andreja Damnjanović


Iako sam u svetu mode, njom se uopšte ne opterećujem. Ne trudim se previše oko garderobe u kojoj se pojavljujem na javnim događajima, jer se za njih, kao i svakog drugog dana, oblačim vođena trenutnim osećajem i raspoloženjem. Stoga nikad ne grešim prema samoj sebi, kako god da se obučem.

 


Nisam rob modnih trendova, ali ih pratim i neke elemente primenim u svojim odevnim kombinacijama. Mislim da oni i služe tome da budu dodatak ličnom stilu. Međutim, postoje stvari koje ne volim i nikada ih ne bih nosila, na primer boho i hipi stil.

 

foto: Andreja Damnjanović


Volim kožne jakne i mantile. Mislim da ću ih nositi i kad budem imala 99 godina.
Farmerke su osnova svake moje dnevne kombinacije. Prvo biram koji ću džins obući, pa onda sve ostalo. Boho fazon totalna je suprotnost mom stilu i to baš nisam ja.


Razlika između odevanja u privatnom i poslovnom životu postoji, ali poslovne kombinacije uvek oplemenim elementima ličnog stila. Poslovna garderoba mi je dosadna i stalno imam potrebu da je nečim razbijem.

 

foto: Andreja Damnjanović


Volim nakit, ali kada je reč o njegovoj stilskoj primeni, prolazim kroz faze. Nekada sam nosila samo velike komade, a sada više volim kombinaciju manjih. Jedno je sigurno, ne izlazim iz kuće bez minđuša.

 

foto: Andreja Damnjanović

 

makonda-tracker