Oživljavanje bajke: Savremene uspavane lepotice

0
Dušica Novaković, Ivana Popović, Sofija Juričan, Sandra Perović i Katarina Gromilić učestovale su u modnom eksperimentu u kom su na trenutak postale dive iz filma Grdana – zla vila
Foto: Nebojša Babić
Foto: Nebojša Babić

Poznata filmska novinarka Sandra Perović često posećuje brojne festival sedme umetnosti širom sveta, a boravak na crvenom tepihu i elegancija sastavni su deo njenog izgleda i načina života. 

- Po mom mišljenju siva, crna i bela boja su uvek najbolje za eksperimentisanje u modnom svetu i zbog toga ih rado kombinujem. Moje modno pravilo je jednostavno i glasi: Biti svoj i nositi ono što vam uliva samopouzdanje.

Balerina Pozorišta na Terazijama Katarina Gromilić bira garderobu u skladu sa svojom razigranom prirodom i kako ističe ne plaši se modnih eksperimenata. Ipak, od kada je dobila ćerkice Hanu i Laru njen stil u mnogome podseća na bajkovite kreacije Dizinijevih junaka. 

- Dobra nega, fizička, mentalna i duhovna, samopouzdanje, ljubav i osmeh čine da se u bilo kojoj modnoj kombinaciji osećam dobro. Važno mi je da imam kvalitetne cipele i tašnu, uz koje će i najjednostavnija kombinacija izgledati fenomenalno. Osmeh na lice, dobre štikle i poigravanje modom su moje modne zapovesti!

Glumica Sofija Juričan uživa u modnim maštarijama, a kako kaže svoj modni stil izgradila je u ranoj mladosti kada je shvatila šta joj najbolje stoji, ali i bez čega nikada ne izlazi iz kuće. 

- Nakit je sasvim sigurno ono bez čega ne mogu. Donosim ga sa svih putovanja da me podseća na neobična mesta i autentičnost sredina. Pored nakita, volim i neobične trake i marame za kosu. To su stvari koje mogu da osveže i promene stil u svim pravcima, a to je upravo ono što volim!

Atraktivna glumica Ivana Popović oblači se u skladu sa mesto na kom se pojavljuje, ali i sa godišnjim dobom koji diktira njen trend. 

- S obzirom na to da su trenutno visoke temperature napolju, modna zapovest za naredni period je garderoba u kojoj se osećam slobodno i nesputano. Funkcionalna, ali elegantna- duga, lepršava, lagana letnja haljina na bretele koja vas hladi dok se pokrećete. Kada je u pitanju nakit, volim upadljive, neobične i kreativne komade raznih boja i materijala koji jednostavnim odevnim kombinacijama daju poseban šarm.

Glumica Dušica Novaković uživa u modnim eksperimentima, ali ističe da obožava vintage, ali i retro kombinacije koje upotpunjuje modernim asesaorom. 

- Ne pratim trendove i nije mi važno šta se trenutno nosi, oblačim ono u šta se zaista zaljubim i u čemu se dobro osećam, nije mi važan brend, već kako mi nešto stoji. U mom plakaru možete naći neku klasičnu kombinaciju, kao i savršenu pank-rok varijantu, ali i retro, imam mnogo takvih modela, komade stare i po trideset – četrdeset godina, pa od njih pravim fanstatične kombinacije, samo dodam neki detalj, poput pojasa, broša, šešira, dodatni aksesora mi je veoma važan, obožavam poludrago kamenje, nakit i torbe. Modni detalji i boje, poput crvene, zelene i  tirkizne su moj zaštitni znak i trudim se da svaku kombinaciju začinim lepim raspoloženjem i osmehom.

 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker