Borka Tomović: Povratak u pedesete

0
Glumica Borka Tomović modnu inspiraciju crpe iz svojih omiljenih kultnih filmova, kaže da ljude može proceniti na osnovu njihovog stila oblačenja, a kao vrlinu u odevanju ističe hrabrost
Borka Tomović, Foto: Petar Đorđević
Borka Tomović, Foto: Petar Đorđević

U današnje vreme fizički izgled je izuzetno važan i on uključuje LIČNI STIL, a na osnovu toga čovek može da bude ocenjen na prvu loptu. Ako postoji stil u oblačenju, to se onda prenosi i na sve ostalo u životu. Međutim, fizički izgled ne odaje potpuni utisak, već je najbitnije šta se krije iza te fasade.

Kako se glumica Borka Tomović provela na fotografisanju za modni editorijal pogledajte video OVDE.

Po mom mišljenju, najvažniji su rad, znanje, sposobnost i karakter. Moj način odevanja mnogo se menjao kroz godine i svima bih savetovala da budu HRABRIJI u odabiru kombinacija jer je onda sve zabavnije.

Obožavam KRINOLINE I KORSETE, nosila bih sve haljine iz filma Prohujalo sa vihorom. Taj film uči nas da su LEPE ŽENE one koje zrače i one možda imaju nepravilne crte lica, ali to pokrivaju svojim šarmom, toplinom i osmehom.

Ne opterećujem se brendovima i time koliko šta košta jer ODELO NE ČINI ČOVEKA, ali ipak u velikoj meri govori o njegovom ukusu.


U ELEGANTNIM HALJINAMA uvek se osećam ženstveno. Danju ih nosim u kombinaciji sa baletankama i sandalama, a za večernji izlazak biram visoke potpetice i ceo stajling uvek upotpunjujem detaljima.

Kada je reč o večernjim izlascima, volim TAMNIJE BOJE GARDEROBE, a tokom dana življe i svetlije komade odeće. Dopadaju mi se iznenađujuće kombinacije boja i sve što iskače iz odavno oprobanih kalupa.

PRVENSTVENO MI JE VAŽNO DA SEBI IZGLEDAM DOBRO, a potom za savet pitam mamu, dečka ili drugarice. Naravno, ako mi oni kažu da mi nešto ne stoji, obavezno odustajem od kupovine. Ne treba zaboraviti modne i praktične detalje na glavi jer oni mogu da izgledaju veoma atraktivno.

Leti uglavnom nosim KAČKETE, a zimi kape raznih desena i krojeva.

Najviše volim ručno rađene modele jer osim praktičnosti, oni sa sobom nose i dozu originalnosti. S obzirom na to da nam predstoje vreli meseci, moje letnje pravilo glasi: UVEK DVODELNI KUPAĆI KOSTIM!

Najviše zbog sunčanja jer je plaža bolja od solarijuma, naravno, samo uz kreme sa visokim zaštitnim faktorom.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker