Ivana Konstantinović: Modna strana vesti

1
Voditeljka na televiziji B92 otkriva zašto u njenom slučaju haljina ima prednost nad suknjom, zbog čega preferira velike torbe i kada bira obuću sa visokim potpeticama
Ivana Konstantinović; foto: Luka Šarac
Ivana Konstantinović; foto: Luka Šarac

10 MODNIH ZAPOVESTI


Moje pravilo glasi ZA CIPELE, SANDALE, ČIZME odvojite više para. U stvari, u Srbiji se mora izdvojiti mnogo novca za bilo koji deo garderobe i zato ovde retko kad kupujem. Ako šopingujete u Beogradu, preporučujem dizajnerske radnje, a ja biram studio Lidije Jovanović. Ježim se od fetiša inspirisanog serijom Seks i grad  i ideje kako treba imati milion pari obuće. Volim VISOKU ŠTIKLU i bolje se osećam u potpeticama nego u ravnoj obući. Platforme, nitne, cirkoni na cipelama, kao i gumene klompe i letnje čime za mene su fashion no, no.

Podrazumeva se da na potpeticama ne treba nabadati. Ako vam je teško da hodate u nekim cipelama, nemojte ih ni nositi. Takođe, ni za TORBE ne žalite novac. To su stvari koje traju, pogotovo što mi žene moramo stalno da budemo spremne za odlazak na kraj sveta i da u njima imamo ama baš sve. Prvo sam birala one ogromne, pa sam pokušala da se svedem na neke manje, ali nije funkcionisalo. Sad imam neke srednje veličine i vidim da su mi ipak potrebne veće. Volim crvene, tirkiz, zelene torbe i ne plašim se kolorita.

Pored toga što pod obavezno treba imati jednu malu crnu HALJINU, u mom ormanu ima previše šarenih. Više volim uske, nego široke i to bez rukava, dužine do kolena. Mislim da taj deo garderobe najbolje može da istakne ono što želite, ali i da sakrije mane. Čini mi se da sada FARMERKE nosim više nego kada sam bila mlađa. Sviđa mi se tamniji teksas i zbog svoje visine retko kad nosim one šireg kroja. Moj izbor su i OTKAČENE MAJICE, na primer Dechkotzar, koje podrazumevaju dobar pamuk, zanimljivu poruku i odličan dizajn. Dopadaju mi se vise nego košulje, a preko njih nosim dobar džemper, poželjno u boji, takozvani causal look.

VELIKE MINĐUŠE, PUNO NARUKVICA I NEKA DOBRA OGRLICA za mene su nezamenljivi, naravno, ne sve to zajedno. Imam i nekoliko pari NAOČARA ZA SUNCE koje su zaista obavezan detalj, pogotovo leti. Volim da su jednostavne, bez nabudženih okvira, cirkona i sličnih ukrasa. Haljine mi se dopadaju više od SUKNJI koje češće nosim na poslu i u poslovnim prilikama, verovatno zato što su gotovo sve koje imam, strožih linija, uglavnom u crnoj boji. Ne znam da li sam hipohondar ili fashion victim, ali EŠARPE počinjem da nosim čim zahladni i teško mi padne da ih skinem dok napolju ne bude 40 stepeni. Imam deset hiljada milijardi boja i desena i mnoge sam nabavila baš u zemljama koje su čuvene po njihovoj proizvodnji.

makonda-tracker