Maja Ognjenović: Modna bajka u belom

0
Srpska odbojkašica Maja Ognjenović ne krije da je na njen modni stil najviše uticao život u Italiji i navodi da van sportskog terena najčešće bira elegantne haljine i cipele sa visokim potpeticama
Maja Ognjenović, foto: Miša Obradović
Maja Ognjenović, foto: Miša Obradović

Kojim god poslom da se bavite, uvek morate negovati ženstvenost u sebi, a to je najlakše i najlepše ako pratite MODU. Često sam u SPORTSTKOJ OPREMI pa je izbegavam kad god imam priliku za to, ali ne volim ni da preterujem kada je reč o eleganciji. Za sve postoji pravo mesto i vreme.

Ne pratim slepo TRENDOVE, ali nastojim da sam u toku pa u svakoj sezoni izaberem neki trendy odevni komad koji i u narednim godinama kombinujem sa drugom garderobom na različite načine. S obzirom na to da sam visoka 183 centimetra, ŠTIKLE ne mogu da budu deo moje svakodnevice (Smeh). Ali ne propuštam priliku da ih obujem prilikom večernjih izlazaka i uz elegantnu toaletu.

Dobar i kvalitetan komad obuće mnogo toga govori o vašem stilu. Najčešće sam u TRENERKAMA, i dok su one koje nosim na terenu klasičnog kroja i desena, privatno sebe obradujem neobičnijim kombinacijama od kvalitetnih materijala jer je na kraju najvažnije da se u onome što odenete osećate prijatno. FARMERKE I LEPRŠAVE DUGE LETNJE HALJINE odevni su predmeti bez kojih ne mogu da zamislim tople mesece u godini, pa u mom ormaru, u zavisnosti od godišnjeg doba, najviše prostora zauzima odeća koju najčešće nosim i u kojoj se najbolje osećam.

MAKE-UP usklađujem sa odećom, pa uz večernje haljine istaknem oči, a kad su u pitanju dnevne varijante iz stana ne izlazim bez labela i omiljenog parfema. Obožavam TORBE i one su moj fetiš. Nije mi žao da dam veliku sumu novca za ovaj asesoar. Odličan su modni detalj pa je nekada dovoljno da običnim farmerkama i majici savršena tašna da neodoljiv pečat.

Verujem da imam izgrađen STIL, a na moje modno osvešćenje najviše je uticao život u Italiji jer tamošnje žene umeju da od naočigled nespojive kombinacije naprave odličan autfit. Veoma vodim računa o MATERIJALIMA koje nosim, a najviše volim pamuk. Nekoliko puta odustala sam od kupovine garderobe jer mi nije prijala tkanina od kojih je bila šivena.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker